Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Festivali yarın Üsküdar'da başlayacak

Türklerin ata sporu olan ve kültürümüzde önemli bir yer tutan okçuluk sporunun tanıtımı ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla Üsküdar Belediyesi tarafından Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ?Necmeddin Okyay Geleneksel Okçuluk Festivali?, 9-10 Haziran tarihlerinde Üsküdar'da gerçekleştirilecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okçuluk sporuna gönül vermiş olan Hattat Kemankeşlerin son temsilcisi merhum Hezarfen Necmeddin Okyay adına düzenlenecek festivale, aralarında dünya şampiyonu Macar okçu Monus Wtaf'ın da yer aldığı Almanya, Romanya, Bulgaristan, Gürcistan, Yunanistan, Rusya, Macaristan ve KKTC gibi ülkelerden 200'den fazla sporcu katılacak.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda protokol davetlisinin katılmasının beklendiği festivalin ilk gününde ülkelerinin geleneksel savaşçı kıyafetlerini giymiş okçular, Validebağ Korusu'nda kıyasıya birincilik mücadelesine girişecekler. Yarışmaları müteakip aynı akşam Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde okçuluk konulu karma sergi ile ?Geleneksel Türk Okçuluğu ve Necmettin Okyay? konulu panel düzenlenecek.

10 Haziran Pazar günü ise Ahmediye Meydanı'ndan Kız Kulesi'ne kadar Mehter takımı eşliğinde yürüyecek olan okçular, ödül töreninin ardından Salacak sahilinde tek sıra halinde dizilerek Boğaziçini ok yağmuruna tutacaklar.

OKÇULUK ÜZERİNE BİR İLK: OK-YAY GÜZELİ SERGİSİ

Festival kapsamında yarın Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir de sergi açılacak. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan ?Ok-Yay Güzeli? adındaki okçuluk konulu karma sergide aralarında Hattat Mahmut Şahin, Müzehhibe, Ebru ve Cilt sanatçısı Melike Kazaz, Hattat Müzehhib Abdullah Aydemir ve yay ustası Ercan Özek gibi sanatçıların Osmanlı tarzında süslenmiş eserleri, yeni yapılmış Osmanlı tarzı yaylar, oklar, zihkir, kandil, siper gibi Türk okçuluğuna özel 100'e yakın metaryal sergilenecek.

Sergide ayrıca okçulukla ilgili ayet, hadis, beyit ve şiirler ile tezhib, ebru, hat uygulamaları ve ahşap sanatı eserleri de yer alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber