SGK Başkanı Acar'dan özel hastanelere gözdağı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, "Suiistimali önlemek için avuç içi damar uygulamasını getiriyoruz" dedi.

Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Canik Başarı Üniversitesi ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü organizesinde düzenlenen ve işveren ile iş arayanları buluşturan İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nda düzen konferansa konuşmacı olarak katılan SGK Başkanı Fatih Acar, 4. yılında sosyal güvenlik reformunun genil bir değerlendirmesini yaptı.

"SUİİSTİMALİ ÖNLEMEK İÇİN AVUÇ İÇİ DAMAR UYGULAMASI"

Sunumunda özellikle 2012 yılında özel hastanelerle ilgili yapılacak yeni çalışmaları anlatan SGK Başkanı Fatih Acar, "Sağlık karneleri kaldırıldı. Şimdi TC kimlik numaranızla gideceksiniz, hastanede tedavinizi olacaksınız. Ama maalesef bizim insanlarımızda bir zaaf var. Biz bunları yapıyoruz ama bir baktık, TC kimlik numarası ile kolayca hastaneye gitmiş tedavimizi olmuşuz, ama maalesef bazı hastaneler, hepsi değil tabi, önemli sayıda bunu yapan var tespit ettik. Siz gitmeden hastaneye TC kimlik numaranızı kullanma suretiyle kuruma fatura eden hastanelerle de karşılaştık. Şimdi döndük başa, biz bu suiistimali nasıl önleyeceğiz? Şimdi avuç içi damar uygulaması getiriyoruz. Yani bir vatandaş hastaneye gitmeden TC kimlik numarası üzerinden muayene olamayacağı bir sistemi getirmek zorunda kaldık" diye konuştu.

"YAPILANLAR AHLAKİ DEĞİL"

Bazı özel hastanelerin yaptığı uygulamaların ahlaki olmadığını belirten Acar, "Özel hastanelerimiz, hepsini bunun içinde değerlendirmiyorum, zaman zaman üzücü manzaralarla karşılaşıyoruz. Samsun'dan da geliyor bu tür şikayetler. Dolmuşlarla köylerden vatandaşlar toplanıyor, getiriliyor hastaneye. Bunlar ahlaki şeyler değil. Böyle bir yöntemi nasıl kabul edebiliriz? Bu kadar geniş açılımlar yapmışız, vatandaşımızın önünü açmışız, her türlü ödemeyi yapıyoruz ama bunun suiistimal edilmesine de kesinlikle göz yummayız. 2012'de bu hastanelerdeki bu açgözlülük varsa, bütün hastaneler için söylemiyorum bunu, kim yapıyorsa bunları ortadan kaldırmamız lazım. Tıkır tıkır her ay paralarını ödüyoruz, ödüyorsak o zaman bütün hastanelerimiz düzgün çalışma zorunda. 'Ben bir cihaz aldım, parayı yetiştiremiyorum, hasta sayısını ikiye katlamam lazım, onun içinde harıl harıl şunu yapıyım' böyle bir anlayış olamaz. Bunları 2012 yılında kesinlikle ortadan kaldıracağız. Bir günde ortalama 300 reçete yazan doktor olabilir mi? Sınırlı da olsa çıkıyor, bunun gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber