Süngü: Silifke'de 7 bin 700 dekarlık alanda iyi tarım uygulaması yapılıyor

Silifke İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Göksu Ovası'nda özel çevre koruma alanında iyi tarım uygulamaları yapıldığını belirterek, "Şu anda 7 bin 700 dekarlık bir alanda iyi tarım uygulaması yapılmakta.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Silifke ilçesinde, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Projesi (ÇATAK) bölge toplantısı, Erdemli ilçesinde Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu'nda yapıldı. Programa Konya, Karaman, Niğde, Adana ve Mersin illerinden yetkililer katıldı. Katılımcılar, Silifke'deki projenin uygulandığı sahaları gezerek bilgi aldı.

Silifke İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü, Mersin'de Çatak projesini yürüten tek ilçenin Silifke olduğunu ifade etti. Gelen misafirlere ilçeyi en iyi şekilde tanıttıklarını ve proje hakkında bilgi verdiklerini açıklayan Müdür Süngü, ?Göksu Ovası özel çevre koruma alanında iyi tarım uygulamaları yapılmaktadır. Burada yaşayan insanlarımız ve çevrenin korunması için bu proje çok önemli. Amacımız, bütün ova kesiminde iyi tarım uygulamalarının yapılmasını sağlamak ve çiftçilerimizi bilinçlendirmek. Şu anda 7 bin 700 dekarlık bir alanda iyi tarım uygulaması yapılmakta. Özel çevre koruma alanında 90 bin dekarlık bir alanımız var ve bu alanların hepsinde iyi tarım uygulamaları yaptırmak için daha çok çalışmamız gerekir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber