Bakan Yılmaz: Bütçeden en çok payı MEB alıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Yıllar önce Milli Savunma Bakanlığı bütçeden en çok payı alırdı. Şimdi en çok payı Milli Eğitim Bakanlığı alıyor'' dedi.

Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Niğde'ye gelen Bakan Yılmaz, ilk olarak Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı ziyaret ederek, kentle ilgili bilgi aldı ve sorunları dinledi.

Daha sonra yürüyerek AK Parti İl Başkanlığı'na giden Yılmaz, yolda karnelerini gösteren iki öğrenciye harçlık verdi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, buradaki toplantı salonunda partililere hitap etti.

Yılmaz, siyasetin halka hizmet etmek için en hayırlı yol olduğunu ifade ederek, kendilerinden önce iktidara gelen partilerin her zaman yıprandığını, oy kaybettiğini ancak AK Parti'nin 3 seçimde de oyunu yükseltmeyi başardığını söyledi.

Niğde Üniversitesi'nin mezuniyet törenine de katılan Yılmaz, öğrencilere bundan sonraki yaşamlarında başarı diledi.

Bor Mehmet Güleç İlköğretim Okulu'nun açılış törenine de iştirak eden Yılmaz, okulu inşa ettiren Mehmet Güleç ve eşi Müberra Güleç'e teşekkür ederek, eğitime yatırımın insanlığa ve geleceğe yapılmış bir yatırım olduğunu belirtti.

Bilgi çağının gereklerini sağlayan ülkelerin artık söz sahibi olduğunu kaydeden Yılmaz, ''2012 yılında eğitime ayrılan bütçe 7,5 milyar liraydı, şimdi 35 milyar lira. Yıllar önce Milli Savunma Bakanlığı bütçeden en çok payı alırdı. Şimdi en çok payı Milli Eğitim Bakanlığı alıyor. İktidarımız döneminde 160 bin yeni derslik inşa ettik. Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak için eğitime yatırıma devam etmeliyiz'' diye konuştu.

Yılmaz, daha sonra Lojistik Komutanlığı'na basına kapalı ziyarette bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber