Özelleştirme İdaresi Başkanı: Borun özelleştirilmesi gündemimizde yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 13:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu, 2012 bütçesinde yer alan 10 milyar liralık özelleştirme hedefine yıl sonuna kadar ulaşacaklarını açıkladı. Portföylerinde 14-15 kuruluş olduğunu belirten Aksu, Milli Piyango'nun özelleştirilme çalışmasının sürdüğünü söyledi. Aksu, bor madenlerinin özelleştirilmesiyle ilgili her hangi bir gündemlerinin de olmadığını ifade etti.

Uluslararası Yöneticiler Derneği (YÖNETDER)'nin düzenlediği ?Başarı Hikayeleri' programının bu haftaki konuğu Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu oldu. Özelleştirme İdaresi'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Aksu, bor madenlerinden Milli Piyango'nun özelleştirilmesine kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Özelleştirme İdaresinin 2012 çalışmalarını anlatan Aksu, 2012 bütçesinde belirlenen 10 milyar TL'lik özelleştirme hedefine yıl sonuna kadar ulaşmayı ümit ettiğini belirtti. Bu hedefi özelleşme programındaki kuruluşlar ve yeni alınacak kuruluşlarla gerçekleştirmeye çalışacaklarını ifade eden Aksu, ?Tamamladığımız ihaleler var. Buradan hazineye aktardığımız tutarlar var ve bir de ihalesini tamamlayıp henüz sözleşme imzalamadığımız kuruluşlar var. Yıl sonunda 10 milyar TL olarak hedefimize ulaşmayı ümit ediyoruz.? dedi.

Milli Piyango özelleştirilmesi ile ilgili de bilgi veren Aksu, ?Bizim portföyümüzde tabi Milli Piyango'nun dışında 14-15 tane daha kuruluş var. Bütün bu kuruluşların özelleştirme çalışmalarını yürütüyoruz. Bizim yaptığımız ihaleden sonra yeni bir kanuni düzenleme yapıldı. Burada bazı alanlarda Milli Piyango idaresine hizmet alımı yoluyla özelleştirmesi için yetki verildi. Bakanlar Kurulu'nun karar alması durumunda da özelleştirme idaresi Milli Piyangoya lisans vermek suretiyle özelleştirilebileceğine hüküm verildi. Şu ana Bakanlar Kurulu tarafından verilmiş bir yol haritası yok. Biz tabii ki Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun ve Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu kararları uygulamakta mükellef bir kuruluşuz. Bugüne kadar öyle alınmış bir karar yok. Bakanlar Kurulu'nun alacağı karardan sonra buradaki çalışmalar daha da netlik kazanacaktır diye düşünüyorum.? diye konuştu.

Aksu, elektrik özelleştirilmeleri ile ilgili şunları söyledi: ?Genellikle elektrik özelleştirilmelerinde öncelikli hedefimiz dağıtım şirketlerinin özelleştirilmesi daha sonrasında üretim özelleştirmelerine başlamaktı. Üretim özelleştirilmesi ile ilgili biliyorsunuz 52 akarsuyu 19 guruba ayırmıştık. Bunların ihaleleri tamamlandı ve büyük bir kısmı özel sektöre devredildi. İkinci aşamada da kapasite artırma imkanı olan termik santrallerin özelleştirilmesini münferit olarak planlıyoruz. İşte bunlar Enerji Bakanlığı ile yapacağımız toplantıdan sonra kesinleşecek. Önümüzdeki günlerde münferit tek başına kapasite artırım imkanı olan hangi santrallerin özelleşeceğine ilişkin bir karar vereceğiz. İkinci aşamada da portföy gurupları şeklinde özelleştirme yaklaşımımız var.?

Özelleştirme İdaresi Başkanı Aksu, bor madenleri ile ilgili de bilgi verdi. Aksu, "Borla ilgili herhangi bir çalışmamız yok bizim. Bor özelleştirilmesi gündemimizde değil.? açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber