Eski YÖK Başkanı Özcan 'pilot lisansı' aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK'ün eski Başkanı, yeni Varşova Büyükelçisi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, 1 yıldır Türkkuşu'nda aldığı eğitimi tamamladı, pilot lisansı için son uçuşu da gerçekleştirdi.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi'ndeki uçuş öncesi konuşan Özcan, '1 yıl önce başladım. Gençken resmi bayramlarda jetler geçiş yapardı, uçaklar beni en çok etkileyen bölümdü. Fırsat da olunca içimizdeki istek kabarmaya başladı. Amacım sadece kendi isteklerimi tatmin etmek değil, gençlere örnek olmak'' diye konuştu. Ankara-Kayseri hattında yalnız uçuş yaptığını anımsatan Özcan, o uçuşun sorunsuz geçtiğini söyledi. Dünyanın her yerinde uçak kiralayan şirketlerin olduğunu belirten Özcan, 'Varşova'da da olduğunu öğrendim. Mümkün olursa orada da uçmak isterim, ara verdiğin zaman inişler biraz sert oluyor'' diye konuştu.

HOCALARI MEMNUN

Rektör Prof. Dr. Ünsal Ban ise Özcan'ın çok iyi bir öğrenci olduğunu ifade ederek, 'Başarılı uçuşlar yaptı. Havacılıkta inişler ve kalkışlar çok önemli. Yusuf Ziya Hocamız iniş ve kalkışlarda oldukça iyi. Türk gençlerini bekliyoruz, iyi bir gelecek, kariyer istiyorlarsa pilotaj yüksek lisansına başvursunlar. Hem dünyada hem Türkiye'de ilk olacaklar'' dedi. Özcan, daha sonra uçağını kontrol ederek, lisans için son uçuşu da yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber