PKK'nın eylemlerinde yüzde 60 oranında düşüş oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli 1. Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, terör örgütü PKK'nın 2011 yılı ile 2012 yılının Mayıs ayları eylemleri açısından karşılaştırıldığında bu yıl yüzde 60 oranında bir düşüşün gözlendiğini söyledi. PKK terör örgütünün 2011 yılı Mayısı'nda 675 illegal, 932 legal olmak üzere toplam bin 607 eyleme ulaştığını dile getiren Aydın, 2012 yılının Mayıs ayında ise 229 illegal, 403 legal olmak üzere toplam 632 eylem gerçekleştirildiğini ifade etti. Buna göre iki yılın karşılaştırılmasında 2012 yılında yüzde 60 oranında bir düşüş olduğunun gözlendiğini belirten Aydın, bu sonucun ise terör uzmanlarının değerlendirmelerindeki isabetsizliği gösterdiğine dikkat çekti.Çağın Polisi Dergisi'nin son sayısında 'PKK Gerçekten Müzakere mi İstiyor?' başlıklı bir değerlendirme yapan Aydın, her yıl bahar aylarında PKK'nın eylemlerinde bir tırmanışın söz konusu olduğunun bilindiğini kaydetti.

"Kış mevsiminde dar alanda hareketsiz kalan terör örgütü, baharla birlikte legal ve illegal platformlarda atılım içerisine girerek, kadrolarına, taban ve yandaşlarına ayakta olduğunu göstermeye çalışır. Silahlı propaganda eylemleriyle militan gruplarını motive etmek ister." diyen Aydın, kendilerini terör uzmanı olarak tanıtan bazı kişileri eleştirdi.

"PKK NE MÜZAKERE NE ATEŞKES KONUSUNDA SAMİMİ VE DOĞRU GRAFİK ÇİZMEDİ"

Terör uzmanlığının nasıl bir iş olduğunu hep merak ettiğini anlatan Aydın, "Bir konuda uzman olabilmek için o işin içinde bulunmak ve adamakıllı meleke kesbetmek gerektiği aşikârdır. Bana göre, terör kurşunu kulağın tozunu yalamadan, bizzat terör hadisesini ve koşullarını yaşamadan üç satır teorik lafla terör uzmanı olunamaz. Aksi halde bu sadece kitabi bir uzmanlıktır. Şimdi çok samimi olarak benim bu uzmanlara söyleyeceklerim var. İyice bellemelidirler ki PKK'nın ne müzakere konusunda ne ateşkes konusunda hiçbir zaman samimi ve doğru grafik çizmesi mümkün değildir. Ateşkes ilan ettikten sonra Bingöl yolunda 33 askerimizin şehit edilmesi başta olmak üzere, süreç bir yığın hainliklerle doludur." dedi.

Stratejik olarak da PKK'nın müzakere talebine inanmanın mümkün olmadığını kaydeden Aydın, "Bunun için tarihi bir örnek olan Euskadi Ta Askatasuna (ETA) terör örgütü ile ilgili gelişmeleri hatırlayalım. ETA, İspanya ve Fransa sınırları içerisinde yaşayan Bask kökenli topluluk için bağımsız bir devlet kurma amacıyla 1968 yılında oluşmuş Marksist-Leninist bir örgüttür. 40 yılı aşkın süre ile silahlı eylemler düzenlemiş ve 928 kişinin ölümünden sorumlu tutulmuştur. ETA, 20 Ekim 2011 günü kesin olarak silah bırakma kararı aldığını açıklamıştır. ETA'nın silah bırakma kararında, BM'nin eski Genel Sekreteri ve Nobel Barış Ödülü sahibi Kofi Annan ile birlikte bazı Avrupa ülkelerinin başbakanları ve uluslararası terörizmle mücadelede tecrübeli kişilerin katıldığı 'Barış Konferansı'nın etkili olduğu biliniyor. Bunun açık anlamı şudur. Öncelikle Türkiye üzerindeki terör oyununu kontrol edebilen güçlerin, benzer şekilde çok uluslu bir baskı gücü oluşturması ve bu doğrultuda PKK'nın koşulsuz olarak silah bırakması gerekir. Hani ABD istediği zaman teröristbaşı Suriye'den çıkıp şaşkın ördek gibi dolaşırken, paketlenip Türkiye'ye teslim ediliyor ya. Yeter ki ABD istesin." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber