Öğrencisini kaçıran öğretmen için çember daralıyor

Sakarya'da cinsel istismarda bulunduğu 14 yaşındaki öğrencisini kaçıran öğretmene yardım ettikleri öne sürülen ağabeyi ve yengesinin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söğütlü ilçesindeki bir ilköğretim okulunda, 4 Mart'ta 14 yaşındaki kız öğrencisini alıkoyup cinsel istismarda bulunduğu ileri sürülen, 24 Mart'ta Sakarya Sulh Ceza Mahkemesi'nce hakkında tutuklama kararı çıkartılan firari öğretmen M.T., istismarda bulunduğu iddia edilen öğrencisini kaçırmıştı. İki ay önce yaşanan olayda güvenlik güçlerince aranan M.T., ailesi tarafından tedavi için Toyotasa Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne getirilen öğrencisini bir kişinin yardımıyla kaçırmıştı. Kızın ailesinin, çocuklarının kaybolduğunu bildirmesi üzerine hastanenin güvenlik kameralarını inceleyen jandarma, M.T.'nin hastane bahçesinde istismarda bulunmakla suçlandığı öğrencisiyle görüştüğünü belirlemişti. Aradan geçen iki ayda öğretmen ve öğrencisi aramalara rağmen bulunamadı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kaçırma olayı ile ilgili başlattığı soruşturmada öğretmenin ağabeyi A.T., yengesi G.A. ile arkadaşları İ.İ. ve S.T., 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarına yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Firari öğretmenin kaçmasına yardım ettikleri öne sürülen 4 kişi, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Zanlılar, Ferizli L Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Polis ve jandarma, firari öğretmen ve öğrenciyi ülke genelinde arıyor. Gidebilecekleri her yere bakılıyor. Öte yandan, açığa alınan M.T. hakkında 'cinsel istismar' ve 'hürriyetten yoksun kılma' suçlamasıyla Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma da tamamlandı. İddianame ağır ceza mahkemesince kabul edildi.

İstismara uğradığı iddia edilen öğrencinin, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde yapılan muayenesinde, ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde rapor verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber