13 Haziran 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 18.50'de Diplomatik İlişkilerin Tesisinin 400. yıldönümü dolayısıyla Türkiye'ye ziyaret gerçekleştiren Hollanda Kraliçesi Beatrix'i Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle karşılayacak, saat 19.00'da Beatrix ile baş başa görüşme gerçekleştirecek, saat 19.30'da Beatrix onuruna akşam yemeği verecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, parti genel merkezinde saat 10.00'da genişletilmiş ilk başkanları toplantısına katılacak, saat 19.00'da eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek.

TBMM Gündemi

- TBMM Genel Kurul'da saat 14.00'te Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsman) kurulmasına ilişkin yasa tasarısı görüşülecek.

- TBMM Adalet Komisyonu saat 10.30'da, Devlet Sırrı Kanunu Tasarısı'nı görüşecek.

- TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Alt Komisyonları saat 11.00'de, Hasan Celal Güzel'i 12 Eylül askeri müdahaleleriyle ilgili dinleyecek.

- TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Alt Komisyonları saat 15.30'da, Şefik Soyuyüce'yi 27 Mayıs 1960 ve 12 Mart 1971 askeri müdahaleleriyle ilgili dinleyecek.

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu saat 11.00'de, Almanya'da neonazilerce işlenen cinayetler hakkında inceleme raporunu ele alacak.

- TBMM KİT Komisyonu saat 10.30'da, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş ve bağlı ortaklıkların 2009-2010 yılı hesaplarını denetleyecek.

Başbakan yardımcıları ve bakanların programları

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, saat 10.00'da Okan Üniversitesi, Tuzla Kampüsü'nde Uluslararası İstanbul Finans Kongresi'ne, saat 19.30'da Cemile Sultan Korusu'nda Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği ?Yaza Merhaba" etkinliğine katılacak.

- İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, saat 10.30'da Polis Koleji Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek "Polis Koleji 62. Dönem Mezuniyet Töreni"ne katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, saat 09.00'da Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) Gazi Teknopark'ta yürüttüğü Ar-Ge faaliyetlerini inceleyecek.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saat 10.00'da İran Tarım ve Seferberlik Bakanı Saderh Khalilan ile makamında görüşecek.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 09.30'da İran Tarım ve Seferberlik Bakanı Saderh Khalilan ile makamında görüşecek.

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, saat 09.00'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 5. Avrupa Asfalt ve Bitüm Kongresi'ne katılacak.

- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, saat 10.00'da İstanbul'da Conrad Otel'de, TÜBİTAK, TÜSİAD ve TTGV tarafından düzenlenen ?10. Teknoloji Ödülleri Töreni'ne katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 18.00'da Ağaoğlu My City- Ümraniye'de Ümraniye Belediyesi hikaye, şiir ve resim yarışmaları ödül törenine katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, saat 17.00'da Pendik Esnaf Odası'nı ziyaret edecek, saat 19.00'da CHP Pendik İlçe Örgütü'nü, saat 20.00'da PESİAD'ı ziyaret edecek.

- Halkın Sesi Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, saat 13.00'da İstanbul Adalet Sarayı önünde Salih Mirzabeyoğlu, Merve Kavakçı ve diğer 28 Şubat mağdurlarının haklarının iadesi ve mağduriyetinin giderilmesi için Yeni Devir Hukukçuları Derneği ile ortak basın açıklaması yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadanyalı, saat 17.30'da Hacettepe Kültür Merkezi Ahmet Göğüş Sanat Galeresi'nde gerçekleştirilecek KKTC'li ressam Ahmet Hastürk'ün resim sergisinin açılışına katılacak.

- YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, saat 10.00'da Rixos Otel'de basın yayın organlarının Ankara temsilcilerinin de katılacağı basın toplantısı düzenleyecek.

- AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit, saat 13.15'te TOBB ETÜ'de öğrencilerle bir araya gelecek.

- Ankara Shopping Fest etkinlikleri kapsamında saat 19.30'da 3. Cadde'den çıkacak olan 32 araçlık festival korteji 7. Cadde'ye kadar top ve oyuncak dağıtımı eğitimi eşliğinde ilerleyecek, Halil Sezai burada konser verecek.

- İşçi Partisi üyeleri, saat 11.00'da "yeni anayasa" ile ilgili görüşlerini TBMM Başkanlığı'na iletecek, grup ardından TBMM Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yapacak.

- Bartın'dan Yunanistan'a Hak Arayışı Yürüyüşü gerçekleştiren Halil Ekerbiçer, saat 11.00 Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapacak

- CHP İstanbul İl Başkanlığı, saat 16.00'da Karacaahmet Mezarlığı'nda, CHP İstanbul İl eski Başkanı Mehmet Bölük'ün ölümünün 5. yıldönümü nedeniyle kabri başında anma düzenleyecek.

SPOR GÜNDEMİ

--------------------------

- Beşiktaş Yönetim Kurulu, saat 11.00'de Akaretler'deki kulüp binasında toplanacak.

- Galatasaray Divan Kurulu Toplantısı, saat 12.00'de Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapılacak. Toplantıda futbol takımının şampiyonluğu kutlanacak.

- Türkiye Futbol Federasyonu, Başkan Yıldırım Demirören başkanlığından saat 14.00'de İstinye'deki merkezinde toplanacak. Toplantıda UEFA ve FIFA'nın şike ile ilgili kararının görüşülmesi bekleniyor.

- 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na B Grubu'nda yapılacak 2 maçla devam edilecek:

19.00 Danimarka - Portekiz

21.45 Hollanda - Almanya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber