Bakan Yıldırım: Bölünmüş yoldan tasarrufumuz 9,4 milyar TL

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Haziran 2012 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, bir yılda 15 bin kilometre bölünmüş yolun yakıt ve zaman tasarrufunun 9,4 milyar TL olduğunu açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ''5. Avrupa Asfalt ve Bitüm Kongresi''nin açılışında, şöyle konuştu:

''110 bine varan ekibimizle 9 seneyi aşkın süreden beri Türkiye'nin tıkanan damarlar gibi yollarını açıyoruz. Son 9,5 yıl içerisinde altyapı için 70 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Bunun yüzde 72'si yollar için harcanmıştır.Geçtiğimiz yıllarda Güneydoğu Avrupa ülkelerindeki meslektaşlarımla görüşme yaparken, 'biz yılda 1500, 2 bin kilometre bölünmüş yol yapıyoruz' dediğimde meslektaşlarım sıfır hatası mı yaptınız diye soruyor. Bu gerçek bir başarı hikayesidir. Buna ülkemizin, insanımızın ihtiyacı vardır.''

Yıldırım, bir yılda 15 bin kilometre bölünmüş yolun sadece yakıt ve zaman tasarrufundan elde edilen kazanç 9,4 milyar Türk Lirası, dolar olarak 5,5 milyar dolar olduğunu belirterek, ''Biz bölünmüş yollara, 35 milyar dolar harcadık. 35 milyar doları 4'e böldüğünüzde 5 yıl içerisinde bu bölünmüş yollar kendini amorti eder hale geldi'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber