400'den fazla kapı çalan polise 'kim o' diye soran olmadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, hırsızlık vakalarına karşı kapı kapı gezerek vatandaşları uyardı. Polisler 400 zili çaldı, ancak herkes "Kim o" diye bile sormadan kapıyı açtı.

Esenler Mahallesi'nde siteleri tek tek gezen sivil ekipler, kapıları çalarak vatandaşın tepkisini kontrol etmek istedi. Ancak basılan her zilde kapılar anında açıldı. Polis ekipleri, gelenin kimliğini sormadan kapıyı açan vatandaşlara broşür dağıtıp uyardı. Bir sitenin yöneticisi de aynı şekilde kapıyı açtı.

Polisin bu ikazının yerinde olduğunu söyleyen site yöneticisi Coşkun Çokbulan, "Aslında kapı çalınınca sormamız lazım. Ama bazen aceleden, dalgınlıktan kim olduğunu sormadan kapıyı açıyoruz. Bu çok yanlış. Yönetim toplantılarında bunlarla ilgili uyarılar yapıyoruz. Ama şimdi ben bile kapıyı sormadan açtım" dedi.

Hırsızlık olaylarını daha meydana gelmeden önlemek için denetimlerini sıklaştıran Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli şahıs sorgusuna da ağırlık verdi. Günün her saatinde belirli bölgelerde şüpheli şahıslar üzerine kimlik sorgusu yapan ekipler, çeşitli suçlardan aranan çok sayıda şüpheliyi de bu sayede yakalamayı başardı.

Suçu oluşmadan önlemenin kendileri için daha önemli olduğunu söyleyen il Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, "Çanakkale son derece huzurlu bir şehir. Bu huzurun devamını sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim önceliğimiz, suçun daha işlenmeden önlenmesini sağlamak. Bunun için de hem denetimlerimiz, hem de uygulamalarımız sürüyor. Çanakkale halkı bu konuda son derece hassası. En küçük bir şüpheli durumda bile 155 Polis İmdat hattını arıyor. Bu da çalışmalarımızı daha da kolaylaştırıyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber