İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TPAO'nun 2010 yılı bilançosu ibra edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 13:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) 2010 yılı bütçesi, TBMM KİT Komisyonu'nda ibra edildi.Basına kapalı gerçekleşen ve TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Uysal'ın şirketin faaliyetleri hakkında sunum yaptığı toplantının ardından TPAO'nun 2010 yılı bütçesi ibra edildi.

Komisyon Üyesi CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TPAO'nun faaliyetleri hakkında bilgi aldıklarını belirterek, ''Birtakım sıkıntılar var. Türkiye'nin dış işleri politikasıyla örtüşen sıkıntılar var'' dedi.

Akar, toplantıda KKTC'deki petrol aramaları konusunun da gündeme geldiğini ifade ederek, şirket idarecilerine Türkiye'nin konuyla ilgili ''ekonomik alan'' anlaşması olup olmadığını sorduğunu ve olumsuz yanıt aldıklarını aktardı.

Toplantıda ayrıca TSE Sojuztest Metroloji ve Kalibrasyon Limited Şirketi'nin 1 Ocak 2010-20 Temmuz 2010 tarihleri arasındaki hesapları da görüşüldü.

Komisyon Başkanı AK Parti Bilecik Fahrettin Poyraz, şirketin 2010 yılında komisyon denetiminden çıktığını belirterek, bu anlamda şirketin son toplantısını yaptıklarını söyledi.

Poyraz, incelenen döneme dair soruşturmaya neden olabilecek bir konuya rastlanmadığını sözlerine ekledi.

Daha sonra şirketin, sermayesindeki yüzde 52,2 payının yüzde 3,2'sinin 20 Temmuz 2010'da TOBB'a satılmasıyla oluşan yeni durumu, komisyonun genel görüşüne sunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber