Pınarbaşı şehidi için meslektaşlarından başsağlı/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayserinin Pınarbaşı ilçesinde şehit olan yardımcı hizmetler sınıfına mensub teknisyen yardımcısı arkadaşımız düzenlenen hain saldırı sonrası tedavi gördüğü hastanede hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisi yetiştirme yurdundan devlet eliyle emniyet teşkilatına yerleştirilmiş ve burada çalışması sağlanmıştır devlet şehit yakını ve yurttan çıkan vatandaşlarına böyle bir hak tanımakta ve bir çoğunu emniyet teşkilatında değerlendirmektedir. Şehit olan arkadaşımız bir çocuk babası ve eşi 3 aylık hamile idi şuan arkasında dul bir eş ve yetim iki çocuk bıraktı.

Buraya kadar olanı şuan yaşadığımız olayın özetiydi ama birde olayın arkasındaki dram var. Bu unvanda çalışan yardımcı hizmetli sınıfı personel polis memurlarıyla ülkenin her bölgesinde Edirne'de, Şırnak'ta, Hatay'da, Trabzon'da, Iğdır'da, Hakkari'de beraber görev yapmasına rağmen yardımcı hizmetli sınıfındadır aynı riski taşımasına rağmen emniyet hizmetli sınıfında değildir..

Bundan ziyade mesleğe teknisyen yardımcısı olarak başlatılan bu arkadaşlar maalesef ki kurumlarında zenci muamelesi görüyorlar çünkü yaptıkları işin bir tanımı yok çaycı, paspasçı, boyacı, marangoz, bulaşıkçı, vs. akla hayale gelmeyecek angarya işler şehit olan bu arkadaşımızda tam 10 yıldır hukuksuz bir şekilde açılmayan görevde yükseltme sınavının açılması ve daha az yorularak yada daha az koşturarak en azından yapacağım iş belli olsun diye akşam çocuğumu kucağıma aldığım zaman en azından gülecek halim kalsın diye sınav açılması için uğraşıyordu maalesef ki emniyet genel müdürlüğü zaten yurttan ayrılan ve ailesinden yakını şehit olmuş abisi, babası, kocası , vs bu insanlara minnet borcumuz varken kendilerini akşama kadar analarından emdikleri süt burnundan gelene kadar çalıştırmaları şehitlerimizin aziz hatıralarına bir saygısızlıktır.

Bu elim olay bir kez daha bu konuya dikkat çekilmesi gerektiğini göstermiştir

Buradan Diyarbakır'da taranan polis servis otosunun şöförü Vedat ulu abimize ve Pınarbaşı'nda şehit olan kardeşim İsmail Sakına Allah rahmet eylesin dileklerimizi yolluyoruz..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber