LYS-5 Yabancı Dil Sınavı sona erdi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) sona erdi.LYS-5, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 14.30'da başlamıştı. Sınava, 49 bin 543 aday katıldı.

Tek oturumda uygulanan sınav, 120 dakika sürdü. Öğrencilere, toplam 80 soruyu çözmek için 120 dakika süre verildi.

Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 3 dilde yapıldı. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular yer aldı. Aday, LYS başvurusunda belirttiği yabancı dilden sınava girdi.

Adayların çoğunluğu, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için erken saatlerden itibaren sınav yerlerine geldi. Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı.

Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil eden özel görevliler sınav salonlarını dolaşarak, gereken önlemleri aldı.

Yarın ise Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4) yapılacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak. 385 bin 659 adayın katılacağı sınav, 135 dakika sürecek.


Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Yabancı Dil Sınavı (LYS-5) başladı.LYS-5, Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 14.30'da başladı. Sınava, 49 bin 543 aday katılıyor.

Tek oturumda uygulanacak sınav, 120 dakika sürecek. Öğrencilere, toplam 80 soruyu çözmek için 120 dakika süre verilecek.

Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 3 dilde yapılacak. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular yer alacak. Testlerin hepsi ayrı soru kitapçığında bulunacak. Aday, LYS başvurusunda belirttiği yabancı dilden sınava girecek.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu. Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak.

Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil edecek özel görevliler sınav salonlarını dolaşacaklar, gerekli gördükleri taktirde belge ve kimlik kontrollerini yeniden yapacaklar ve gereken bütün önlemleri alacaklar.


Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) Matematik Sınavı (LYS-1) yapıldı. 619 bin 133 adayın katıldığı sınava girerken adaylar sıkı aramalardan geçirildi.

Sınavların yapıldığı binalara girişte adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet görevlileri tarafından elle ve detektörle arandı. Adaylar, sıra numaralarının bulunduğu yerlere oturtuldu.

Salondaki görevliler adayların tek tek kimlik kontrollerini yaptı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara hatırlattı. Daha sonra soru kitapçıkları, kalem, silgi dağıtıldı. Cevap kağıtlarındaki gerekli yerler adaylarca doldurulduktan sonra sınav başladı.

Sınav sırasında adayların kısa bir süre için bile olsa tuvalete dahi gitmek için salondan çıkmaları yasak olacak. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday, bir daha sınav salonuna alınmayacak.

Sınav sırasında ÖSYM'yi temsil edecek özel görevliler sınav salonlarını dolaşacaklar, gerekli gördükleri taktirde belge ve kimlik kontrollerini yeniden yapacakları, gereken bütün önlemleri alacaklar.


Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonu bugün başladı.81 ilde yapılan sınavda adaylar, 10:00'da başlayacak olan sabah oturumunda matematik sınavı LYS-1'e, öğleden sonra da yabancı dil sınavı LYS-5'e girecek.


YAVUZ ŞAHİN

Üniversiteye girişin ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) maratonu bugün başlıyor. 871 bin 313 adayın başvuruda bulunduğu LYS sınavları Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.Bugün sabah saat 10.00'da gerçekleşecek olan LYS-1 (Matematik) sınavına 619 bin 133 aday, yine aynı gün öğleden sonraki LYS-5 (Yabancı Dil) sınavına 49 bin 543 aday katılacak. Yarın saat 10.00'da yapılacak LYS-4 (Sosyal Bilimler) sınavına 385 bin 659 aday girecek. Lisans Yerleştirme Sınavları'nın ikinci haftası olan 23 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) sınavına 666 bin 163 aday katılırken 24 Haziran Pazar günü ise LYS-2 (Fen Bilimleri) sınavında 308 bin 702 aday birbirleriyle yarışacak.

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka 2012-LYS Sınava Giriş Belgesi ile üzerinde fotoğraf ve TC kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya pasaport bulundurmaları gerekiyor. Bu belgeleri eksik olan aday, mazereti ne olursa olsun sınava alınmayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber