Gül'den AYM' nin kararına ilk yorum

Gül, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi Kanunu'yla ilgili verdiği kararla ilgili ilk kez konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anayasa Mahkemesi'nin Abdullah Gül'ün yeniden seçilebileceğini belirtmesine rağmen hala bazı siyasiler farklı açıklamalar yapınca Cumhurbaşkanı Gül de bir açıklama yapmak durumunda kaldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi Kanunu'yla ilgili verdiği karara ilişkin olarak, "Benim prensip olarak aldığım bir karar var. O da bu tartışmaların dışında kalmak. Benim için önemli olan görevimi layıkıyla yapmak" dedi.

Yeniden aday olacak mısınız sorusuna ise yeniden adaylığı düşünmek için önümüzde çok zaman var şeklinde cevapladı.

Gül, şu anda yaptığı şeyin görevini en iyi şekilde sürdürmek olarak yorumladı.

BEKİR BOZDAĞ BUGÜN KONUŞMUŞTU

Bekir Bozdağ, bugün Haliç Kongre Merkezi'nde Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Tören öncesinde gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı'nın görev süresine ilişkin sorularını yanıtlayan Bozdağ, ilk olarak Anayasa Mahkemesi'nin kararının bağlayıcı olduğunu hatırlattı. Bu karar ile tartışmalara son verildiğini belirten Bozdağ, şunları söyledi:

"Hayırlı olsun. Bundan sonra tartışmalar olmayacak. Ama hukuki değerlendirmeler tabii ki yapılabilir. Mahkeme'nin görev süresine ilişkin 7 yıl kararı doğru. Ancak ikinci kez seçilme kararı Anayasa'ya aykırıdır. Mahkeme'nin ya tamamen iptal etmesi ya da tamamen reddetmesi gerekirdi. ve tabii ki mahkemenin gerekçeli kararını bilemiyoruz. Anayasa Mahkemesi seçme ve seçilme hakkını veya eşitlik ilkesini düşünmüş olabilir. Ancak Anayasa'da ikinci kez seçilememe hükmü varken bu hükmü görmemezlikten gelmesi de düşünülemez. Gerekçeli kararı gördükten sonra daha iyi değerlendirebiliriz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber