Meclis Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu çalışmalarını tamamladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Antalya Milletvekili ve Meclisi Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu üyesi Gökçen Özdoğan Enç,TBMM Bilişim İnternet ve Araştırma Komisyonu'nun araştırma çalışmalarının tamamladığını bildirdi. Enç, "Araştırma, bilişim sektöründen faydalanma ve internetin olumlu yönde kullanılması açısından bir yol haritası niteliğindedir." dedi.

Komisyonun yaptığı çalışma ile ilgili yazılı açıklama yapan Milletvekili Enç, Adana Milletvekili Necdet Ünüvar başkanlığında, 15 Mart 2012 tarihinde 17 üye ile kurulan Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu'nun bilişim sektörü ve internet kullanımına ilişkin 35 toplantı, 60 kurum görüşmesi yaptığını ve araştırmalarda 19 uzmanın görev aldı bir Çalıştay'ın yapıldığını kaydetti. Enç, "Komisyon olarak bilişim sektöründeki gelişmeleri yakından inceleyip, internet kullanımındaki olumsuz etkilerin azaltılması yönünde araştırmalarda bulunduk. Hazırladığımız raporu TBMM Başkanlığı'na sunacağız. Araştırma, bilişim sektöründen faydalanma ve internetin olumlu yönde kullanılması açısından bir yol haritası niteliğindedir." dedi.

Komisyonun kurulma amacının, bilgi toplumu olma yolunda bilişim sektörünün gelişimi ve internet kullanımının başta çocuklar, gençler ve aile yapısı üzerinde olmak üzere sosyal etkilerinin araştırılması olduğunu belirten Enç, toplumun internetteki fırsatları bilmesi yanı sıra risklere karşı bilinçlendirmek olduğunu kaydetti. Enç, "Bizler komisyon olarak internetin olumlu yönlerde kullanılması için çalıştık. Konuyla ilgili çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin ve konuyla ilgili uzmanların görüş ve önerilerini dinledik. Son toplantımızı yaptık. Görüş ve önerilerimizi rapor halinde TBMM Başkanlığı'na sunacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber