'Aynı gün ölmeleri talihsizlik'

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi Başhekimi: "Hastalar farklı saatlerde ve farklı servislerde vefat ediyorlar. Bu ölümlerin aynı gün bir araya gelmesi talihsiz bir olay".

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2012 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Aladağ, yoğun bakımdaki 8 hastanın ölümüyle ilgili olarak, "Hastalar farklı saatlerde ve farklı servislerde vefat ediyorlar. Bu ölümlerin aynı gün bir araya gelmesi talihsiz bir olay" dedi. Doç. Dr. Aladağ, yoğun bakımdaki 8 hastanın bir gecede vefat etmesiyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yaşamını yitiren hastalara Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar dileyen Aladağ, elektrik kesintisi nedeniyle hastaların öldüğü iddialarıyla ilgili olarak, "Bu olayla ilgili gerekli incelemeleri kurum olarak aynı gün yaptık. Yaptığımız incelemeler sonucunda net bir şekilde şunu söyleyebiliriz, hastalar farklı saatlerde ve farklı servislerde vefat ediyorlar. Bu ölümlerin aynı gün bir araya gelmesi talihsiz bir olay" diye konuştu.

Hastalardan 5'inin solunum cihazına bağlı olmadığını ifade eden Aladağ, şunları kaydetti:

"Elektrik kesintisi olayında bildiğiniz gibi sıkıntı solunum cihazının işlev görmemesinden dolayı olabilir. Ama hastalardan 5 tanesi zaten solunum cihazına bağlı değil. Hastanemizin zaten gerekli bir altyapısı var. 3 tane ayrı ayrı koruma mekanizması var. Şebeke kesintisi olduğu takdirde jeneratör devreye giriyor. Jeneratör devreye girmediği takdirde UPS'in belli bir koruma aralığı var. UPS devreye girmediği takdirde hasta başındaki solunum cihazlarının belli bir dayanma vakti var. Böyle bir sıkıntının yaşanmış olmasının şu an için imkan dahilinde olmadığını tespit ettik."

Bir basın mensubunun "Hastaların ölüm saatleriyle ilgili bir zaman aralığı verebilir misiniz?" sorusu üzerine Aladağ, "Şöyle söyleyeyim, saat 24.00'dan sonra saat sabah 11.00 arasında değişik saatlerde hastalarımızı kaybetmişiz" dedi. İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı'nın dün yaptığı açıklamada ölenlerden 2'sinin trafik kazası sonrası hastaneye geldiğini belirttiğinin hatırlatılması üzerine Aladağ, "Trafik kazalarının yoğun olduğu bir güne denk geliyor. Muhtemelen İl Sağlık Müdürlüğü'nü yanlış bir bilgilendirme olmuş" ifadelerini kullandı.

"Şu anki bulgular da enfeksiyondan ölen bir hastayı göstermiyor"

Aladağ, ölümlerin enfeksiyona bağlı olup olmadığı yönündeki soruya, "Yoğun bakım ünitesinde düzenli olarak enfeksiyon kontrolü yapılıyor. Şu anki bulgular da enfeksiyondan ölen bir hastayı göstermiyor" yanıtını verdi. Ölenlerin ailelerinden bir şikayet olup olmadığının sorulması üzerine Aladağ, kendilerine ulaşan herhangi bir şikayet olmadığını söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlattığının anımsatılması üzerine Aladağ, "Evet soruşturma başlatıldığını bizzat haber aldım. Bu tip incelemeler kurumumuzu güçlendirir. İnceleme sonunda, sonuç ortaya konulacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber