Bedelli askerlerden 2 milyar lira gelecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Aralık 2011'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren bedelli askerlik uygulaması kapsamında başvurular önceki gün sona erdi

MERİÇ TAFOLAR

Sürenin sona ermesiyle devletin kasasına girecek para da netleşti. Edinilen bilgiye göre bedelliden yararlanabilmek için 66 binin biraz üzerinde yükümlü başvurdu. Yükümlüler 30 bin TL tutarındaki bedel karşılığında temel askerlik eğitimine tabi tutulmayacak ve askerlik hizmetini yapmış sayılacak.

Bedelli başvurusunda bulunanlar 30 bin TL'yi başvuru sırasında defaten ödeyebilecekleri gibi, yarısını başvuru sırasında diğer yarısını ise başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde ödeyebilecek.

Başvuru yapanların ikinci taksitlerini ödemesiyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına kamu bankalarında açılan hesapta yaklaşık 2 milyar TL birikmiş olacak. Para sadece şehit yakınları ve gaziler için kullanılabilecek. 460 bin kişinin başvurabilecek yeterliliğe sahip olmsanı ve 150 binin üzerinde başvuru beklenmesine karşın, sadece 66 bin kişinin başvurması dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber