Yüzüncü Yıl Üniversitesine 300 akademik kadro ihdası yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2012 21:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

T.C. BAŞBAKANLIK

Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü

Sayı : B.02.0.KKG.0.10/101-527

Konu : Kanun Tasarısı

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Milli Eğitim Bakanlığı'nca hazırlanan ve Başkanlığınıza arzı Bakanlar Kurulu'nca 14/5/2012 tarihinde kararlaştırılan "Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile gerekçesi ilişikte gönderilmiştir.

Gereğini arz ederim.

EKİ :

1- Kanun Tasarısı

2- Gerekçe (Genel-Madde)

T.C.

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRETİM ELEMANLARININ KADROLARI HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

MADDE 1- 2/9/1983 tarihli ve 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmimde Kararnameye aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 17- Yüzüncü Yıl Üniversitesinde kullanılmak üzere ekli listede yer alan öğretim elemanlarına ait kadrolar ihdas edilerek bu Kanun Hükmünde Kararnameye bağlı cetvellerin Yüzüncü Yıl Üniversitesi bölümüne eklenmiştir."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

LİSTE

KURUMU : YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ TEŞKİLATI: MERKEZ

UNVANI

İHDASI UYGUN GÖRÜLEN KADROLARIN

DERECESİ I SAYILI II SAYILI

Profesör 1-50

Doçent 1-15

Doçent 2-30

Doçent 3-30

Yardımcı Doçent 3-15

Yardımcı Doçent 4-15

Yardımcı Doçent 5-15

Öğretim Görevlisi 5-10

Öğretim Görevlisi 6-10

Okutman 5-5

Okutman 6-5

Araştırma Görevlisi 5-30

Araştırma Görevlisi 6-30

Araştırma Görevlisi 7-30

Uzman 5-5

Uzman 6-5

TOPLAM: 300

GENEL GEREKÇE

1982 yılında kurulan Yüzüncü Yıl Üniversitesi halen ondört fakülte, on yüksekokul, dört enstitü, bir sağlık yüksekokulu, onsekiz merkez müdürlüğü, idari birimler ve beşyüzelli yataklı Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Van İline; eğitim ve öğretimin yanında sosyal, kültürel, sağlık ve ekonomik açıdan önemli hizmetler vermektedir.

Her geçen gün artan ihtiyaca cevap vermek üzere Üniversiteye bağlı yeni birimler kurulmakta olup, bu gelişmeler bölge halkı tarafından da yakın bir ilgiyle takip edilmektedir.

Üniversitenin bünyesinde kurulan Van Sağlık, Beden Eğitimi ve Spor, Yabancı Diller ve Turizm ve Otel İşletmeleri Yüksekokulları ile Meslek Yüksekokullarına kadro ihdası yapılmamış, bu Yüksekokulların kadroları diğer birimlerden aktarma yolu ile temin edilerek eğitim ve öğretime başlamaları sağlanmıştır. Son olarak Üniversite bünyesinde kurulan Mühendislik-Mimarlık, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, Erciş İşletme, Edebiyat, Diş Hekimliği ve Su Ürünleri Fakültelerine de kadro ihdası yapılmamıştır.

Üniversitelerin kuruluş amacı olan eğitim ve öğretim faaliyetlerini en iyi şekilde yapabilmeleri özellikle akademik kadro ihtiyaçlarının karşılanması ile yakından ilgilidir.

Bu itibarla Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ihtiyaç duyduğu öğretim elemanı kadrolarının ihdası için bu Tasarı hazırlanmıştır.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile, Yüzüncü Yıl Üniversitesinde kullanılmak üzere 300 adet öğretim elemanı kadrosu ihdas edilmektedir.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber