Gaziantep'in trikoda markalaşmasını sağlayacak fuar, ikinci kez kapılarını açtı

Gaziantep'te bu yıl ikincisi düzenlenen ?TRİKONFEX Triko, Triko İpliği, Konfeksiyon ve Teknolojileri Fuarı' açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) işbirliği, Trikotajcılar Odası ve KOSGEB desteğiyle AKORT Fuarcılık tarafından açılan fuara, yaklaşık 200 firma katıldı. Fuar, Gaziantep'in triko sektöründe markalaşması adına büyük önem taşıyor.

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açılışı gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan AKORT Fuarcılık Genel Müdürü Hülya Akkaya, organizasyonda bay bayan hazır giyimden, aksesuar firmalarına kadar birçok alandan katılımın olduğunu belirtti. Fuarın, Gaziantep'in triko ve konfeksiyonda marka olma çalışmalarına önemli katkı sağlayacağını ve modaya yön vereceğini dile getiren Akkaya, ?Fuara gösterilen yoğun ilgi ve katılımın yüksek olması, Gaziantep'in tekstil üretimi ve moda açısından hangi aşamaya geldiğinin somut göstergesidir.? dedi.

Gaziantep Trikotajcılar ve Çorapçılar Odası Başkanı Reşit Durak da sektörde bugün teknolojik makinelerle üretim yapıldığını vurguladı. Durak, ?Sürekli kendini yenileyen triko esnafı, artık markalaşma adına çaba sarf etmektedir. Bunun için büyük adımlar atmaktadır. Biz de oda olarak üreticiye sürekli destek veriyoruz, istişare içinde hareket ediyoruz. Şehrimizde gelişme gösteren iplik sektörünün de artması, Gaziantep trikosuna büyük katkı sağlamıştır. Ayrıca, İstanbul'da üretimin yapılamaz duruma gelmesi, Gaziantep trikosunun önemini daha da artırmıştır. Artık, trikoda markalar oluşturmamız kaçınılmaz olmuştur.? diye konuştu.

Fuarın bundan sonraki dönemlerde Gaziantep'e büyük katkısı olacağını söyleyen GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da, ?Biz istiyoruz ki, Türkiye'de nasıl ki pamuk ipliğinde, makarnada ve diğer ürünlerimizde ses getiriyorsak, trikotajcılarımızın kendi markalarıyla ses getirmesini arzu ediyoruz.? ifadelerini kullandı.

Stantları gezen katılımcılar, daha sonra Sanko Tekstil ana sponsorluğunda düzenlenen defileyi seyretti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber