Öğretmenliğe Naklen Geçişe İlişkin Genelge

Dün ilk kez sitemizde yer alan haberin ardıdan Milli Eğitim bakanlığınca kurumlararası naklen öğretmen alımına ilişkin genelge yayımlanmıştır. Genelgeye göre başvurular 11-22 Temmuz 2005 tarihleri arasında alınacaktır. Toplam 20 alandan 2500 öğretmenin ataması yapılacaktır. 5 aydır beklenen bu önemli gelişmeye ilişkin detaylar genelgede yer almaktadır. Tüm detayları görmek için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.10.2- 412 / 40872 05 TEMMUZ 2005
Konu : Kurumlar Arası Naklen Atamalar

GENELGE
2005/57

İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik.
b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
c) Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarihli ve 119 sayılı Kararı.
d) 29/03/2005 tarihli ve 25770 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Başbakanlığın 2005/8 sayılı Açıktan ve Naklen Atamalar konulu Genelgesi.
e) Personel Genel Müdürlüğünün 02/05/2005 tarihli ve B.08.0.PGM.0.23.02.01.35-26543 sayılı (Genelge 2005/33) Makam Onayı ve eki Genel ve Katma Bütçeli Kurumları Gösterir Liste.

İlgi (e) Onay ekindeki listede adı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında hâlen görev yapmakta olanlardan, Bakanlığımız öğretmen kadrolarına 2005 yılı atama döneminde ilgi (d) Genelge doğrultusunda ilgi (a) ve (b) Yönetmelikler ile ilgi (c) Karar çerçevesinde atama yapılmak üzere 11-22 Temmuz 2005 tarihleri arasında http://personel.meb.gov.tr adresindeki elektronik başvuru formu doldurularak başvurular alınacak ve değerlendirilecektir.

Başvuru ve atamaya ilişkin gerekli duyuru ve açıklamalar yukarıda sözü edilen internet sayfasında yayınlanacaktır. Ayrıca; atama yapılacak alanlarla ilgili olarak EK-3'te adı, telefonu, faksı ve e-posta adresleri verilen atama daire başkanlıkları ile çalışma saatleri içinde iletişim kurmak mümkün olabilecektir.

Kurumlar Arası Atama Biçimleri
a) Kurum içi ilk atama: Bakanlık merkez ve taşra teşkilâtında eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı dışındaki hizmet sınıflarında görev yapanlardan sınıf değişikliği yoluyla aday öğretmen olarak atanacakları,
b) Kurumlar arası ilk atama: Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında Devlet memuru olarak çalışanlardan sınıf değişikliği yoluyla aday öğretmen olarak atanacakları,
c) Kurum içi yeniden atama: Bakanlığın eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı öğretmen kadrolarında adaylığı kaldırıldıktan sonra bu sınıf dışındaki kadrolarda görevli olanlardan yeniden öğretmenliğe atanacakları (ilköğretim müfettişi ve ilköğretim müfettiş yardımcıları dâhil),
d) Kurumlar arası yeniden atama: Kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfı öğretmen kadrolarında adaylığı kaldırılmış olanlardan halen kamu kurum ve kuruluşlarının eğitim öğretim hizmetleri sınıfı veya diğer hizmet sınıflarında görevli olanlardan yeniden öğretmenliğe atanacakları,
ifade eder.

Atama Yapılacak Alanlar ve Kontenjanı

657 sayılı DMK kapsamında EK-1'de adı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan 2005 yılı atama döneminde eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfından alınacak başvuru sayıları da dikkate alınarak 20 alandan öğretmen ataması yapılacaktır.

Atamaya ilişkin alanlar ile illerin kontenjanları EK-2 Çizelge'de belirtilmiştir.

Atamaya Başvuracaklar

Genel bütçeye dâhil daireler ile katma bütçeli dairelerden atanmak üzere başvuru alınacaktır. Bu başvurulardan; 29/03/2005 tarihli ve 25770 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Başbakanlığın 2005/8 sayılı Genelgesi'nin Naklen Atamalar bölümüne göre, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na tâbi profesör ve doçentler dışındaki öğretim elemanlarının, başka bir kamu kurum ve kuruluşuna naklen atama işlemleri için Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşünü müteakip Başbakanlıktan izin alınacaktır.

Başvuru Yerleri ve Tarihi
Kurumlar arası naklen atama biçimiyle yapılacak başvurular; http://personel.meb.gov.tr adresindeki ?2005 Yılı Kurumlar Arası Atama Elektronik Başvuru Formu? doldurularak 11-22 Temmuz 2005 tarihleri arasında yapılacaktır.

İnternet bağlantısı bulunan herhangi bir bilgisayardan girilerek doldurulacak elektronik başvuru formunun çıktısı alınarak başvuruda istenen diğer belgelerle birlikte başvurusunu resmî hâle getirmek için 81 il millî eğitim müdürlüğündeki bürolara başvurabileceklerdir.

Başvurularda İstenecek Belgeler
Adayların;
? Başvuru tarihi itibarıyla, son 6 ay içinde en son çalıştıkları kurumdan alacakları hizmet belgesinin (memuriyetten çekilme, çekilmiş sayılma vb. açıkça belirtilen),
? Başvuruya esas öğrenim belgesinin (diploma / geçici mezuniyet belgesi, yurtdışı yükseköğretim kurumu mezunları için diploma/mezuniyet belgesi, en son alınan denklik belgesinin),
? Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans veya Pedagojik Formasyon Belgesinin,
? Daha önce herhangi bir alan öğretmeni olarak çalışmaktayken çeşitli nedenlerle öğretmenlik görevinden ayrılanlardan yeniden öğretmenliğe atanmak isteyenler ayrıldıkları alanlarına
atanacaklarından, atanacağı esas alanı belirlemek için en son Bakanlık atama kararnamesinin,
aslı veya onaylı örneği istenecektir.

Başvuru ve Onay Süresi
Başvurular, 11-22 Temmuz 2005 tarihleri arasında alınacak ve 81 il millî eğitim müdürlüğünde oluşturulan bürolarda onaylama işlemleri tamamlanacaktır.

Atama Yöntemi ve Ölçütler
Kurumlar arası atama biçimiyle yapılacak atamalarda;
? Öğretmenlikte geçen süre (Özel öğretim kurumlarında geçirilen süreler hariç),
? Memuriyetteki hizmet süresi (gün hesabıyla),
öncelik sırası esas alınarak alanlara göre ayrılan kontenjan miktarı kadar atama bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Atamalarda İl Tercihi ve Tercih Dışı Atama
Bakanlığımız kadrolarına ilk defa öğretmen olarak atanacaklar, EK-4'te gösterilen hizmet bölgeleri kapsamındaki illerde zorunlu çalışma yükümlülüğüne tâbidirler.

Öğretmen olarak atanma isteği ile başvuruda bulunanlar, elektronik başvuru formlarına, atama yapılacak alanlara göre kontenjan ayrılan iller (EK-2) arasından en fazla beş (5) il tercihinde ve Bakanlıkça norm kadro açığı bulunan başka bir il emrine atanma isteğinde de bulunabileceklerdir.

Tercih ettikleri il emrine atanamayanlar; bu il dışında alanlarına göre öğretmen ihtiyacı olan (tercihleri dışında) başka bir il emrine atanmak istediğini elektronik başvuru formlarında belirttiklerinde atamaları; kontenjan ölçüsünde, bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Adayların, tercih ettikleri illere veya tercihleri dışında Bakanlıkça norm kadro açığı bulunan başka bir il emrine atanmayı isteyip de atanamayanlar ile tercihleri dışında Bakanlıkça norm kadro açığı bulunan başka bir il emrine atanmayı istemeyenlerin atama işlemi gerçekleşmeyecektir.

Atananlardan (Göreve Başlayacaklardan) İstenecek Belgeler
Ataması yapılanlar; 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebligat tarihini izleyen 15 gün içinde aşağıdaki belgeleri, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine bir dilekçe ekinde teslim edeceklerdir.

Göreve başlamak için istenecek belgeler şunlardır:
? Atamaya esas öğrenim belgelerinden; diploma veya geçici mezuniyet belgesi, yurtdışı yükseköğretim kurumu mezunları için en son alınan denklik belgesinin aslına uygun onaylı örneği.
? Atanacakları alana göre; Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi veya Öğretmenlik Meslek Bilgisi Sertifikası (Sınıf Öğretmenliği Sertifikası, Pedagojik Formasyon, 1993-1994 öğretim yılı ve daha öncesinden mezun olanların aldıkları 18 veya üstü kredilik Pedagojik Formasyon Belgesi).
? Sağlık Kurulu Raporu, resmî sağlık kurumundan göreve başlayacağı tarih itibarıyla son altı (6) ay içinde alınmış olan, her bölge ve iklim şartlarında çalışabileceğine ilişkin ?Öğretmen Olur? kayıtlı (Bedensel engeli bulunanların sağlık kurulu raporlarında ayrıca tür ve derecesi belirtilecektir).
? Mal Bildirimi Belgesi (İl millî eğitim müdürlüklerinden sağlanacaktır).

Atamaların Duyurulması
Öğretmen atamalarıyla ilgili sonuçlar, atamaların yapıldığı gün Bakanlığımızın http://personel.meb.gov.tr adresinden duyurulacaktır.

Başvuru formlarında cep telefonu numaraları ve e-posta adresi bulunanlara, teknik donanımı yeterli olan il millî eğitim müdürlüklerince öğretmenlerin atandıkları eğitim kurumları bildirilebilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

EKLER:
1-İlgi (e) yazı örneği (1 sayfa)
2-Atama Yapılacak Alanlar ile İllere Ayrılan Kontenjanlar Listesi (1 sayfa)
3-Bakanlık Atama Birimleri İletişim Adresleri Listesi (1 sayfa)
4-Hizmet Bölgeleri Listesi (1 sayfa)

EK-1
GENEL VE KATMA BÜTÇELİ KURUMLARI GÖSTERİR LİSTE
A-GENEL BÜTÇELİ KURUMLAR

1 Türkiye Büyük Millet Meclisi
2 Cumhurbaşkanlığı
3 Başbakanlık
4 Anayasa Mahkemesi
5 Yargıtay
6 Danıştay
7 Sayıştay
8 Yüksek Seçim Kurulu
9 Adalet Bakanlığı
10 Millî Savunma Bakanlığı
11 İçişleri Bakanlığı
12 Dışişleri Bakanlığı
13 Maliye Bakanlığı
14 Millî Eğitim Bakanlığı
15 Bayındırlık ve İskân Bakanlığı
16 Sağlık Bakanlığı
17 Ulaştırma Bakanlığı
18 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
19 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
20 Sanayi ve Ticaret Bakanlığı
21 Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı
22 Kültür ve Turizm Bakanlığı
23 Çevre ve Orman Bakanlığı
24 Jandarma Genel Komutanlığı
25 Sahil Güvenlik Komutanlığı
26 Emniyet Genel Müdürlüğü
27 Diyanet İşleri Başkanlığı
28 Devlet Planlama Teşkilâtı Müsteşarlığı
29 Hazine Müsteşarlığı
30 Dış Ticaret Müsteşarlığı
31 Gümrük Müsteşarlığı
32 Denizcilik Müsteşarlığı
33 Avrupa Birliği Genel Sekterliği
34 Devlet Personel Başkanlığı
35 Özürlüler İdaresi Başkanlığı
36 Devlet İstatistik Enstitüsü Başkanlığı
37 Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü
38 Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü
39 Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
40 Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü
41 Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü
42 Yakın ve Ortadoğu Çalışma Eğitim Merkezi
43 Adlî Tıp Kurumu Başkanlığı
44 Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı

B-KATMA BÜTÇELİ KURUMLAR
1 Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
2 Karayolları Genel Müdürlüğü
3 Tarım Reformu Genel Müdürlüğü
4 Orman Genel Müdürlüğü
5 Petrol İşleri Genel Müdürlüğü
6 SHÇEK Genel Müdürlüğü
7 Yükseköğretim Kurulu
8 Üniversiteler Arası Kurul
9 Üniversiteler
10 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi
11 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü
12 Vakıflar Genel Müdürlüğü
13 Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü

NOT: Bu liste 2005 Malî Yılı Bütçe Kanunu gereğince 31/12/2005 tarihine kadar uygulamada kalacaktır.

EK-2
2005 YILI ATAMA YAPILACAK ALANLAR İLE KONTENJANLARI
Sıra No Alan Kodu Alan Adı Kontenjan
1 2265 Beden Eğitimi 175
2 1119 Bilgisayar 180
3 1123 Biyoloji 10
4 1207 Coğrafya 25
5 1245 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 160
6 1386 Fen Bilgisi 100
7 1524 İngilizce 340
8 2651 İşitme Engel. Sınıf Öğrt. 10
9 1715 İlköğretim Matematik Öğr. 160
10 1818 Muhasebe Grubu 25
11 1822 Müzik 115
12 1837 Nakış 15
13 4439 Okul Ön. / Çocuk Gel.ve Eğt. Öğ. 250
14 1894 Rehber Öğretmenliği 200
15 2403 Sınıf Öğretmenliği 300
16 2510 Sosyal Bilgiler 100
17 2036 Tarih 25
18 1283 Türk Dili ve Edebiyatı 10
19 2143 Türkçe 200
20 2632 Zihin Engel. Sınıf Öğrt. 100
TOPLAM 2.500

NOT: Alanlara göre atama yapılacak iller elektronik başvuru formunda belirtilmiştir.

EK- 4
HİZMET BÖLGELERİ ÇİZELGESİ
BİRİNCİ HİZMET BÖLGESİ İLLERİ/ İKİNCİ HİZMET BÖLGESİ İLLERİ (*)/ ÜÇÜNCÜ HİZMET BÖLGESİ İLLERİ (**)

Adana Adıyaman Ağrı
Afyonkarahisar Aksaray Ardahan
Ankara Amasya Batman
Antalya Artvin Bingöl
Aydın Bartın Bitlis
Balıkesir Bayburt Diyarbakır
Bilecik Çanakkale (Gökçeada, Bozcaada) Erzurum
Bolu Çankırı Hakkari
Burdur Çorum Iğdır
Bursa Elazığ Kars
Çanakkale Erzincan Mardin
Denizli Gaziantep Muş
Edirne Giresun Siirt
Eskişehir Gümüşhane Şırnak
Hatay İstanbul Tunceli
Isparta Kahramanmaraş Van
Mersin Karabük
İzmir Karaman
Kayseri Kastamonu
Kırklareli Kırıkkale
Kocaeli Kırşehir
Konya Kilis
Kütahya Malatya
Manisa Nevşehir
Muğla Niğde
Sakarya Ordu
Tekirdağ Osmaniye
Uşak Rize
Yalova Samsun
Düzce Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Tokat
Trabzon
Yozgat
Zonguldak

(*) 4 yıllık zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan 2'nci hizmet bölgesi illeri.
(**) 3 yıllık zorunlu çalışma yükümlülüğü bulunan 3'üncü hizmet bölgesi illeri.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber