Aksaray İl Özel İdaresi'nde sosyal denge sözleşmesi imzalandı

Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği çalışanlarının ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için maaşlarında 500 liralık artış getiren sosyal denge tazminatı sözleşmesi törenle imzalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmza törenine Bem-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Seyfullah Baysal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf İnceer ve Bem-Bir-Sen Şube yönetimi hazır katıldı. Sözleşme töreninde bir açıklama yapan Bem-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Seyfullah Baysal, "Hükümetimizin yapmış olduğu yasalar çerçevesinde en son hükümet ve sendikalar nezdinde Ankara'da yapılan toplu iş görüşmeleri sonucunda mahalli idari kuruluşlarından belediyelerde ve özel idarelerde çalışan belediye ve özel idare çalışanları sendikasıyla belediye ve özel idarede çalışan kamu personeline diğer kurumlarda çalışan kamu personeli ile arasında oluşan ücret dengesizliğini gidermek için bir hak tanındı. Özellikle yerel yönetimlerde çalışan kamu görevlilerini ücretleri noktasında geçmişten günümüze gelen diğer kurumlarla ücretleri konusunda bir dengesizlik söz konusuydu. Personelimizin şevk ve heyecanının artması adına özellikle hükümetimizin ve yetkili sendikaların yapmış olduğu bu çalışmaların kurumlarda çalışan personel adına çok büyük faydalar getireceğine inanıyorum. Başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Aksaray Valimiz, İl Genel Meclisi Başkanı ve yönetimine, İl Özel İdare Genel Sekreterine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Yusuf İnceer ise, Aksaray'da özel idare personeline yönelik olarak geçen ay sosyal denge tazminatı verilmesi hususunda karar alındığını hatırlatarak, "Bugüne kadar sosyal denge sözleşmesini imzalayamamızın sebebi uyum yasalarının çıkmamasından kaynaklanmaktadır. Bugün geldiğimiz noktada bir engel kalmamıştır ve çalışanlarımızın hak ettiği bu sözleşmeyi imzalamaktan büyük gurur duyuyorum. İnanıyorum ki bundan sonra daha mutlu ve verimi daha da artmış çalışma dönemleri yaşayacağız. Sözleşme hayırlı ve Uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber