GSK: 3 milyar doları ödememiz, bütün suçlamaları kabul ettiğimiz anlamına gelmez

İngiliz ilaç imalatçısı GlaxoSmith Kline (GSK), antidepresan ürünlerini çocukların ve ergenlerin de kullanabileceği onayını almadan piyasaya sunduğu iddiası ile ABD yargı makamları tarafından 3 milyar dolar ödemeye mahkûm edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şirket yönetimi, bu konuda ABD Federal Hükümeti ile anlaşmaya varıldığını, anlaşma gereği 3 milyar dolar ödeme yapılacağını belirtti. Ödemenin bütün suçlamaların kabul edildiği anlamına gelmediğini vurguladı.

GSK'dan konuya dair yapılan açıklamada şöyle denildi:

?Şirketin kimi ürünlerinin ABD'de satışı hakkında 2004'ten bu yana yürütülmekte olan soruşturmanın sonlandırılması konusunda ABD Federal Hükümeti ile anlaşmaya varmıştır. Bu anlaşma gereğince GSK, hazır kaynaklarından toplam olarak 3 milyar dolar ödeme yapacak ve ABD Sağlık Bakanlığı ile Kurumsal Anlaşma yapacaktır.

Uzun bir prosesin sona ermiş olmasını GSK memnuniyetle karşılamaktadır. Soruşturma konusu olan uygulamaların önemli bir kısmı 10 sene evveli veya daha önceki dönemlerde meydana gelmiştir. Ayrıca yürütülen soruşturmanın kapsadığı faaliyetlerin hastalara zarar verdiği yönünde herhangi bir suçlama yapılmamıştır. Varılan anlaşma GSK'nın kendisine yöneltilen bütün suçlamaları kabul ettiği anlamına gelmemektedir.

Son senelerde şirket politikalarında yapılan değişikliklerle, bu alandaki uygulalmaların sıkı bir denetim altında, paydaşların beklentilerine uygun bir şekilde yürütülmesi mümkün kılınmıştır. Yaşam kalitesini artıran yenilikçi ilaç ve tedaviler üreterek insanlığa hizmet eden GSK, ABD'de ve tüm dünyada ürün tanıtım ve pazarlama alanlarında en iyi etik standartlar ve yasalar çerçevesinde faaliyette bulunmaktadır. Şirketimizin tüm tanıtım ve pazarlama faaliyetleri şeffaflık, dürüstlük ve saygı temelinde yürütülmekte; hastaların yararlarına odaklanılmaktadır.

Sunduğu hizmetin insanlık için öneminin bilincinde olan GSK'nın etik yaklaşımını koruyacağından ve güçlendireceğinden kuşku duyulmamalıdır. GSK yaşam kalitesini artıran yenilikçi ilaç ve tedavileri uluslararası seviyede ihtiyaç duyan tüm insanlara sunmaya devam edecek ve paydaşlarının güvenini hak ederek çalışmalarını sürdürecektir. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber