ÖSYM bu çağda, diploma notlarını hala manuel girdiriyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin Vurdumduymazlığı Öğrencileri Mağdur Ediyor

Konumuz Öğrenci Diploma Notları:

Liseden mezun olacak öğrencinin diploma ortalamaları her yıl okulların kapanma dönemlerinde ÖSYM'ye ait sisteme girilmektedir. Bilgiler sisteme manuel olarak girildiğinden zaman zaman hatalar yapılabilmektedir. Bu hatalar da öğrencinin mağduriyetine yol açmaktadır. Bu konuda yaşanan birkaç tecrübeye rağmen ÖSYM'nin adım atmaması gerçekten manidardır.

Hatalar sadece okul değil İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından bildirildiği halde ÖSYM bir çalışma yapmamaktadır. Bu konuda hali hazırda ÖSYM'ye ulaşan dilekçeler bulunduğu halde bir sonuç alınamamıştır.

Bu çağda ÖSYM'nin bu bilgileri manuel girdirmesi de anlamsızdır. Çünkü okullarımızda e-okul sistemi vardır ve sisteme diploma notu girişleri MEB ile işbirliği yapılarak sistemden alınabilir. Yada MEB ÖSYM'ye toplu olarak bildirim yapabilir ve ÖSYM'de bu bilgileri sistemine aktarabilir. Böylece hatalar minimize edilebilir.

ÖSYM'nin öğrencilerin diploma notları ile ilgili gelen başvuruları kısa sürede değerlendirip sonuçlandırmaması tercihlerin yapıldığı bu dönemde öğrencinin geleceğini etkileyebilecek nitelik taşıyabileceğinden hassas davranılması gerekmektedir.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber