Yeni açılan okullar için 'Donatım Ödeneği Takip Modülü' oluşturuldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Temmuz 2012 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.O.DHG.O.O5.O.Û0/

Konu: Donatım Ödeneği Takip Modülü

30.07.2012 10892

.......................... VALİLİĞİNE

(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: 12/04/2012 tarihli ve DHG.0.05.0.00/05782 sayılı ve 2012/16 numaralı Genelge.

İlgi Genelge hükümleri çerçevesinde, gerek devlet yatırımı gerekse hayırsever kurum/kuruluş ve vatandaşlar tarafından yaptırılan ve yeni açılacak okul ve kurumların donatımı, merkezden alım yapmak suretiyle değil, mahalline gönderilen ödeneklerle karşılanmaktadır. Bu kapsamda, ilgili okul ve kurumlara serbest bırakma oranları çerçevesinde "06.1 Mamul Mal Alımı" tertibinden ödenek gönderilmiştir. Ancak, e-bütçe modülü incelendiğinde bazı okul ve kurumların gönderilen ödenekleri henüz kullanamadığı anlaşılmıştır.

Bu itibarla, yeni açılacak okul ve kurumların ivedilikle donatılması, donatım ödeneklerinin öncelikli ihtiyaçları karşılayacak şekilde planlanması, atıl durumda bekletilen ödeneklerin dönem içi tenkisi yapılarak bir başka okul/kurumun ihtiyacında kullanılması, alını sürecinde karşılaşılan sorunların ve tereddüde düşülen hususların Bakanlık yetkilisine aktarılarak anında çözüme kavuşturulması, bu yıl ilk defa uygulanan "yeni açılacak okul ve kurumların mahallinde donatımı" uygulamasının sonuçlarının izlenmesi amacıyla "Donatım Ödeneği Takip Modülü" oluşturulmuştur.

Emrine ödenek gönderilen okul ve kurumlar söz konusu modüle http://dhgm.meb.gov.tr/edestek/AnaSayfa.aspx link adresinde yer alan "Giriş" sekmesi tıklanarak "Kullanıcı Adı" ve "Şifresi" mebbis okul/kurum kodu olan numara ile giriş yapacaktır.

Konuya özel önem ve hassasiyetle yaklaşılmasını, yeni uygulamaya ilişkin okul ve kurumların farkındahk düzeyinin arttırılmasını, talep edilen bilgilerin tam, doğru ve zamanında sisteme girilmesini ve eğitim/öğretimde aksamaya meydan verilmeden okul ve kurumların donatılmasını rica ederim.

İlgili Modüle Giriş İçin Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber