Doğan Ceylan: Tüm eş durumu atamalarında 1 yıl şartı aranması yanlış

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ağustos 2012 02:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan, özür grubu kılavuzunda, yönetmeliğe aykırı çok yanlış bir düzenlemenin yer aldığına dikkat çekti.

Ceylan, yönetmeliğin 35. maddesine göre sadece 14 ve 15 inci maddeleri kapsamında öğretmenliğe atananların, özür durumundan yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için son olarak atandıkları görev yerlerinde en az bir yıl süreyle görev yapmış olmaları gerektiğini belirtti. Oysaki kılavuzda 1 yıl şartı bütün eş durumu atamalarına konmuştur.

Dernek başkanı Ceylan bu durumun yanlış olduğunu ve davalar açılması halinde MEB'in sıkıntıya gireceğini belirtti.

Ceylan açıklamasında şu örnekleri verd:

"Birincisi il dışı ataması isteyeceklerdir. Şubat ayında özür grubu ile atanan bir öğretmenin eşi bu yıl başka bir ile atanmışsa öğretmen bu dönem eş durumundan eşinin yanına atama isteyemeyecektir. Örneğin Şubat ayında (A) iline eş durumundan atanan öğretmenin eşi bu yıl (B) iline atandığı zaman eş durumundan (B) iline tayin isteyemeyecektir. Oysa yönetmeliğe göre öğretmenin atama isteme hakkı vardır.

İkincisi ise eş durumundan başka bir yerleşim birimine veya büyükşehirlerde başka ilçelere atananlardır. Örneğin Şubat ayında İstanbul'a tayin isteyenlere sadece Avrupa yakasındaki bazı ilçeler açılmıştır ve eşleri Anadolu yakasında çalışanlar da Avrupa yakasına atanmışlardır. Bu dönem Anadolu yakasına eş durumundan tayin isteme hakları olduğu halde isteyemeyeceklerdir. Bu da yönetmeliğe aykırıdır.

Bakanlık hatasını düzeltmelidir. Yoksa eş durumundan il içi ve il dışı atama isteyemeyecek mağdur yüzlerce öğretmen ve sendikaları tarafından açılacak davalar sonucunda büyük ihtimalle davalar kazanılacak ve atamalar yeniden yapılmak durumunda kalınacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber