İmam hatip ortaokullarına ön kayıt

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü İmam Hatip Ortaokulları için ön kayıt modülü açmıştır. http://istanbul.meb.gov.tr/ sitesinde yayımlanan sisteme isteyen vatandaş giriş yapabiliyor.

Okulların planlamasının yapılabilmesi için sistemin düşünülmesi doğru bir yaklaşım fakat sistemde güvenlik problemi var. Kişi rastgele yani e-okul'da kayıt olmayan yada Türkiye'de hiç olmayan T.C. numarası girerek kayıt yapabiliyor. Art niyetli bir kişi sisteme otomatik olarak yüzlerce hatta binlerce kayıt girebilir. Bunun da hiçbir yararı olmaz.

Eğer amaca ulaşılmak isteniyorsa bu işi il milli eğitimin değil bakanlığın ele alması gerekir.

Bunun için bakanlık e-okul sisteminde bulunan veli bilgilendirme sistemi üzerinden başvuru yapılmasına olanak verir ve bunu da kamuoyu (özellikle de veliler) ile paylaşırsa en sağlıklı veriyi elde eder ve istediği gibi planlama yapar.

İstanbul'un modülüne rastgele girdiğim iki başvuru formu da başarıyla kaydedildiğinden sistemin sağlıklı işlemediğini söyleyebiliriz. E-okul uyumlu bir sistem en azından 4.sınıfı bitirmediniz, e-okul'da kayıtlı değilsiniz.., gibi uyarıları verebilir.

Mevcut sistemle yapılacak bilgi girişinde ayrıca ayıklama yapma gereği duyulacaktır. Oysa ki e-okul uyumlu sistemde hiçbir sorun yaşanmayacaktır.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber