Müfettişler Derneği: MEB önce kendi sitesini güncellemeli

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 01:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından internet sitelerini güncellemeyen 422 ilçe milli eğitim müdürlüğüne soruşturma açılacağı uyarısında bulunulduğu haberleri yayımlandı ve liste açıklandı. MEB bu konuda son derece halı. Birçok il milli eğitim müdürlüğünde de benzer sıkıntılar yaşanıyor. Ancak başkalarını eleştirmeden önce Bakanlık bir de kendi sitesine el atsa...

Bakanlığın sitesi ne durumda:

İlçelere uyarıda bulunan Bilgi İşlem Grup Başkanlığının haber bölümünde sadece 2 haber var. İkisi de geçen yıldan kalma. Şaka değil söylediğimiz. Birisi daha zorunlu eğitime geçilmeden önce Sayın Bakanın yaptığı açıklama, diğeri ise FATİH projesi bilgilendirmesi, haberlerin yayın tarihi 04.06.2012 olarak görünüyor. Yani bir yıl önceki haberleri aylarca sonra yayımlamışlar. İki haberin dışında haber de yok zaten.

Mevzuat bölümünde genelgeler başlığına tıkladığınızda Bu yıl çıkan 34 genelgeden sadece dokuzunun yer aldığını görüyorsunuz. Bir genelge lazım olduğunda bulamıyorsunuz. İyi eğitim siteleri var arama motoruyla ancak oralardan bulabiliyorsunuz.

Bakanlığın mevzuat bölümünde özellikle yönetmeliklerdeki güncellemeler zamanında yapılmadığı için, yanlış yapmamak için müfettişler olarak bakanlık sitesine değil Başbakanlık mevzuat sitesine itibar ediyoruz. Şahsen, Bakanlıkta sadece Özel Öğretim Genel Müdürlüğünün mevzuatının her zaman güncel tutulduğunu görüyor ve sadece ona itibar ediyorum.

Bakanlıktaki genel müdürlüklerin siteleri de hiç güncel değil. Çoğu birimin sayfasının Bakanlığın ana sayfasından farkı yok. Yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler ve belgeler yer almıyor. Örneğin Temel Eğitim Genel Müdürlüğü sitesine giriyorsunuz. Bu yıl dönüşümle ilgili çıkarılan 20 sayılı genelgenin dışındaki önemli yazıların hiçbiri yer almıyor.

Sonuç olarak başkalarının eksiğini görmeden önce Milli Eğitim Bakanlığının kendi internet sitesinin eksikliklerini gidermesi gerekir.

Doğan CEYLAN

Müfettişler Derneği Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber