Veliler Dikkat: Lise kayıtları başlıyor. Geç kalmayın/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ağustos 2012 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sınavla öğrenci alan Liselerle ilgili ilk işlemler 1-8 Ağustos tarihlerinde yapıldı. Öğrenciler SBS daha doğrusu OYP puanlarına göre tercihlerini yaptılar.

Tercih yapan öğrencilerden tercihlerine yerleşme ihtimali olmayan yada az olan öğrenciler ile tercih yapmayan öğrencileri uyarmak istiyoruz.

Bakanlıkça yayımlanan genelgeyle sınavsız öğrenci alan Genel Lise ve Meslek Liselerinin ön kayıtları bugün (13 Ağustos 2012) başlıyor. http://www.memurlar.net/haber/265837/ Ön (aday) kayıtlar 31 Ağustos'ta sona erecek.

Sınavsız öğrenci alacak liselere başvuru için yol haritasını çizecek olursak;

Özellikle belirtelim sınavla başvuru yapanlar yani SBS sonuçlarını bekleyenler de bu okullara başvurabilecekler. Bu öğrenciler SBS'ye göre yapılacak yerleştirme sonuçlarını bekleyebilirler. 31 Ağustos'a kadar başvurmaları mümkün. SBS ile bir yere yerleşemeyenler 31 Ağustos'tan önce mutlaka başvurmalıdırlar. Çünkü 31 Ağustos'tan sonra sınavsız okulların yerleştirmesi tamamlanacağından öğrencinin son 5 yıl yılsonu ortalamaları yüksek olsa da istemedikleri okula gitmek zorunda kalabilirler.

1- Öncelikle Meslek Lisesi mi okumak istiyorsunuz Genel Lise'mi buna karar vermelisiniz. Çünkü ikisine birden başvuramazsınız.

2- Kararı verdikten sonra;

a- Sınavsız alan meslek liseleri için her hangi bir meslek lisesine başvurmanız gerekiyor. Başvurup il içinde 10 okul tercih edebiliyorsunuz. Bu okullara son 5 yılın yıl sonu başarı puanı ortalaması ile yerleşeceksiniz. Yani eski adıyla diploma ortalaması. Zorunlu eğitim nedeniyle diploma verilmediğinden son 5 yılın ortalaması kullanılacak denilmiş.

b- Genel Liseler için; ikamet ettiğiniz bölgeyi alan Genel Liseye başvurarak aday kaydınızı yaptıracaksınız.

3- Yani meslek lisesi için il genelinde tercih yapabilirsiniz Genel Lise için ise adres bölgesine göre aday kayıt yaptırmanız gerekiyor.

4- Aday kayıt işlemi bittikten sonra 07 Eylül 2012'yi bekleyeceksiniz. Sonuçlar ilan edilecek ve,

Meslek lisesi tercih edenler hangi okula yerleştirildiklerini, yada yerleştirilemediklerini,

Genel lise tercih edenler başvurdukları lisenin kontenjanına girebilip giremediklerini 07 Eylül 2012'de öğrenecekler.

Ve bu tarihten itibaren kesin kayıtlarını yaptıracaklar.

5- Hiçbir okula yerleşemediyseniz. Okul başarı puanının yani eski adıyla diploma puanınız yeterli gelmemiş ve o okul/okulların kontenjanına girememişsiniz demektir.

6- Hiçbir okula yerleşemeyenler İlçe Milli Eğitimlere başvuracaklar ve orada kurulan komisyonlar vasıtasıyla boş kalan okullara yerleştirilecekler.

7- Eğer hiç boş kontenjan kalmazsa okulların ikili eğitime geçirilmesi ve sınıf mevcutlarının arttırılması yöntemleri uygulanacak.

8- Ben liseye gitmeyeceğim demek mümkün mü? Zorunlu eğitim olması nedeniyle mümkün değil. Fakat bu konuda bakanlıktan bir açıklama yapılmış değil. Okula gitmek istemeyen öğürenciler için en azından kanunda zorunlu eğitim kapsamına alınan Açık Öğretim lisesine kayıt yaptırabilip yaptıramayacaklarının açıklanması gerekiyor.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber