İşte Alemdaroğlu'nun, YÖK yasasına ilişkin tartışmaları gerçek mecrasından saptıracak açıklamaları: "Bakan Çelik'in kullandığı tahkir ve tezyif kelimeleri Atatürk ülkesinde kullanılmamalıydı"

Haber Giriş : 01 Ekim 2003 01:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşte Alemdaroğlu'nun, YÖK yasasına ilişkin tartışmaları gerçek mecrasından saptıracak açıklamaları: "Bakan Çelik'in kullandığı tahkir ve tezyif kelimeleri Atatürk ülkesinde kullanılmamalıydı"

İÜ Rektörü Kemal Alemdaroğlu, CHP`lileri kabulde yaptığı konuşmada inciler saçtı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik`in kullandığı `tahkir`, `tezyif` gibi kelimeleri kimsenin anlamayacağını ve Atatürk ülkesinde kullanılmaması gerektiğini söyledi

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen ve İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem`in başkanlığında, il yöneticileri ile ilçe başkanları, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu`nu Rektörlük binasında ziyaret etti. Alemdaroğlu, CHP`lilerin kendisini ziyaretinde yaptığı açıklamalarda hayret verici açıklamalarda bulundu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Prof. Dr Alemdaroğlu, ``Milli Eğitim Bakanı, bazı rektörlere hakaret davası açacağını söyledi. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?`` sorusu üzerine, şunları söyledi:

``Kendisine hakaret eden rektör varsa, kişisel dava hakkı vardır. Hukuk devletinde hakaret olmamalıdır. Ancak, sayın bakanın, konuşmalarında alıntı yaparken, alıntı yaptığı kişinin kimliğini açık bir şekilde vurgulamasını istiyorum.

Bir Milli Eğitim Bakanı, ilkin Türkçe konuşmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti`nin, Atatürk ülkesinin Milli Eğitim Bakanı, konuşmasını Türkçe yapmalıdır. Tahkir, tezyif gibi sözcükler kullanarak, hiç kimsenin anlamayacağı; Arapça, Farsça kelimelerle kendi dağarcığındaki sözcüklerin fazlalığını göstermek istiyorsa, o sohbette kullanacağı sözler olabilir. Ancak, kamuoyu önünde konuşmasını Türkçe yapmalıdır.``

HÜKÜMET BİRLİKTE HAREKET ETTİĞİMİZ İÇİN BİZİ CEZALANDIRIYOR

Bütün üniversitelerin yeni YÖK yasa taslağına karşı birlikte hareket ettikleri için hükümet tarafından kadro atamalarının durdurulduğunu öne süren Alemdaroğlu, ``Bu tip baskı ve dayatmalarla Atatürk çizgisinden asla sapmayacaklarını`` söyledi.

``Köktendinci ve bölücü güçlere karşı yeni bir Kuva-yı Milliye`` hareketinin doğduğunu söyleyen Alemdaroğlu, üniversitelerin hiç bir zaman iktidarların boyunduruğu altına girmediğini ifade etti.
Haber7.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber