Tatvan Müftüsü Müftü Kızılşah: Kadir Gecesi günahlardan arınmak için fırsat

Bitlis'in Tatvan Müftsüsü Sebhetullah Kızılşah, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin günahlardan arınmak için büyük bir fırsat olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir Gecesi'nin iyi değerlendirilip sabahlara kadar ibadetlerle geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Müftü Kızılşah, ?Bugünü ancak Kur'an'ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz.? dedi.

Kızılşah, ?Bilindiği gibi Kadir Gecesi, değerini bizzat Kur'an-ı Kerim'den almıştır. Her sene Allah'tan bir bağış, Peygamberden bir armağan gibi gelen Kadir Gecesi'nin anlatıldığı Kadir Suresi, bizlere üç mesaj getirmiştir: Birincisi, Kadir gecesini değerli kılan ?yaradılış bilgisinin ders kitabı' olan Yüce Kur'an'ın ilk nüzûlüne şahit olmuş olmasıdır. İkinci mesaj, her Kadir Gecesi'nin müminlere her yıl bir ömürlük bir fırsat sunmuş olmasıdır. Üçüncü mesaj ise vahiy meleği Cebrail Aleyhisselâm ile Allah'ın meleklerinin Kadir gecesinde yeryüzüne selâm ve esenlik getirmek üzere inmeleridir. Kur'an'ın nüzulü hürmetine bir kez yaşanan bu hadise, Cenab-ı Hakk'ın biz müminlere çok büyük bir ikramı, ihsanı ve lütfu olarak her sene tekerrür etmektedir.? diye konuştu.

Müftü Kızılşah, şunları söyledi: ?Bu geceyi hakkıyla değerlendirmek, ibadet, dua ve istiğfar ile ihya etmek, bin ay ibadet etme sevabı kazandırır. Ramazanın son günlerinde bol bol ibadet etmeli, daha çok dua etmeliyiz. Kadir Gecesi müminler için baştan sona kadar selamdır, hayırdır, rahmettir, mağfirettir. Bu nimetlerden faydalanmak için bu geceyi iyi değerlendirmeli, kaza namazları kılmalı, Kur'an-ı Kerim okumalıyız."

Kızılşah, Kadir Gecesi dolayısıyla iftardan sonra gecenin önemiyle ilgili vaaz ve mevlit programı da düzenleyeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber