Eğitim Yöneticilerine 'Temel Bilişim Teknolojileri Eğitimi'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 02:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı, e-Akademi Sistemi eşzamanlı ve eşzamansız bir şekilde kullanıcılara eğitimler sunan, ölçme ve değerlendirme ile eğitimlerin başarı seviyelerini ölçebilen ve ayrıntılı raporlar sunan bir öğrenme yönetim sistemidir.

Millî Eğitim Bakanlığı e-Akademi Sistemi içerisinde "Eğitim Yöneticilerine Temel Bilişim Teknolojileri Eğitimi" 27.08.2012 -19.10.2012 tarihleri arasında açılacaktır. Eğitim içerisinde "Microsoft Word ve Microsoft Excel" dersleri video ve soru destekleriyle sunulmaktadır. Eğitimi tamamlamak için soruları en az %80 başarı ile cevaplamak gerekmektedir. İkişer bölüm halinde yayınlanan eğitimlere kalınan yerden devam edilebilmektedir. Bu eğitim ile Eğitim Yöneticilerimizin Temel Bilişim Teknolojileri bilgilerine katkıda bulunulacak ve sıkılıkla kullandıkları office yazılımlarının püf noktaları hakkında bilgi verilecektir.

Eğitimi başarıyla tamamlamak için tüm dersler izlenmeli ve içerisindeki sorular tamamıyla doğru yanıtlanmalıdır. Dersler içerisinde etkileşimli soru cevap uygulamaları yer almakta ve kullanıcılar eğitime kaldıkları yerden devam edebilmektedirler. Eğitimin süresi 2 ay olarak planlandığından dolayı eğitim yöneticilerimizin eğitimlerini son günlere bırakmamaları önemle rica olunur. Bu eğitimin kredisi 4 olarak planlanmıştır.

e-Akademiye giriş, mebbis.meb.gov.tr adresi altında yer alan e-Akademi tabına ve ardından e-Akademi bağlantısına tıklanarak sağlanabilir. e-Akademiye İl Millî Eğitim Müdürleri, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Millî Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri (Merkez ve Taşra), Okul Müdürleri ve Okul Müdür Yardımcıları kişisel MEBBİS şifreleri (MEBBİS kurum kodları kullanılmayacaktır.) ile giriş yapılacaktır.

Eğitim yöneticilerimize atanan "Eğitim Yöneticilerine Temel Bilişim Teknolojileri Eğitimi" ni tamamlayan yöneticilerimiz eğitimi tamamladıklarına dair kaydı aşağıdaki işlem sırasına göre takip ederek görüntüleyebileceklerdir.

https://mebbis.meb.gov.tr/login1.aspx adresi üzerinden Kullanıcı Adı (TC Kimlik No) ve MEBBİS şifresi ile giriş yapılır.

Açılan ekranda soldaki menüden "Kişisel Bilgiler Modülü" seçilir.

Modülde "e-Akademi Bilgileri" menü seçeneğine tıklandığında e-Akademiden alınan tüm eğitim bilgileri liste halinde görüntülenecektir.

Konu ile ilgili eğitim videolarına erişmek için tıklayınız

Erişim adresi : https://mebbis.meb.gov.tr/eakademilogin.aspx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber