Maliye Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinde neler değişti?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı, disiplin amirleri yönetmeliğini 16 Ağustos 2012 tarihi itibariyle değiştirdi. Yapılan değişikliklere dair bilgi notu aşağıda yer almaktadır.

1- Merkez Teşkilatında yapılan değişiklikler

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı oluşturulması nedeniyle Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Hesap Uzmanları Kurulu Başkanlıkları kaldırılmıştı. Yapılan düzenlemeyle bu Kurullarla ilgili düzenleme Disiplin Amirleri Yönetmeliğine de yansıtılmıştır. Yani Vergi Denetim Kurulu Başkanlığıyla ilgili olarak yönetmelikte düzenleme yapılmıştır.

2- Başhukuk Müşavirliği ve Muhakemat Genel Müdürlüğünde çalışan personel hakkında bazı değişiklikler yapılmıştır. Maliye Uzmanı ve Uzman Yardımcısı unvanları da bu bölüme eklenmiştir. Yine, Müşavir Hazine Avukatı ve Hazine Avukatının disiplin amirleri önceki Yönetmelikte Hukuk Müşaviri ve Genel Müdürken yeni düzenlemeyle Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürü ile Müsteşar Yardımcısı olarak değiştirilmiştir.

3- Daha önce yapılan düzenlemeyle kaldırılan Maliye Başkanlıkları disiplin amirleri yönetmeliğinden de çıkarılmıştır.

4- Daha önce yapılan düzenlemeyle kaldırılan Bütçe Dairesi Başkanlıkları disiplin amirleri yönetmeliğinden de çıkarılmıştır.

5- Atatürk Orman Çiftliği Muhasebe Müdürü disiplin amirleri yönetmeliğinden çıkarılmıştır.

6- Maliye Bakanlığı Teşkilatında yer alan unvanlardan değişik Kanunlarla ve KHK'larla değişenler disiplin amirleri yönetmeliğine de yansıtılmıştır. Örneğin Muhasebat Kontrolörü, Bütçe Kontrolörü gibi.

7- Merkez Saymanlık Müdürleri ve Merkeze Bağlı Saymanlık Müdürlerinin disiplin amirleri farklı cetvellerde düzenlenmişken bunlar yeni düzenlemeyle Merkez ve Merkeze Bağlı Saymanlık Müdürleri başlığı altında tek bir cetvelde gösterilmiştir. Kaldırılan Maliye Başkanlıkları da yönetmeliğe yansıtılmıştır.

8- Döner Sermaye ve Fon Saymanlıkları Döner Sermaye Saymanlıkları şeklinde düzenlenmiştir.

9- Sayıştay Başkanlığındaki Savcı, Savcı Başyardımcısı ve Savcı Yardımcısı Disiplin Amirleri Yönetmeliğinden çıkarılmıştır.

10- Bakanlık Teşkilatında yeni kurulan birimler yönetmeliğe yansıtılmış kaldırılanlar da çıkarılmıştır. Örneğin Gelir Politikaları Genel Müdürlüğü ilave edilmiş Gelirler Genel Müdürlüğü de çıkarılmıştır. Yani kodifikasyon yapılmıştır.

11- İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığının hem eski düzenlemesinde hem de yeni düzenlemesinde Başkan Yardımcısını görüyoruz. Halbuki bu başkanlıkta başkan yardımcısı kadrosu bulunmamaktadır. Yani bu düzenlemeyle kadro olmadan da disiplin amirliği durumunun resmileştiğini görüyoruz.

12- Yurt Dışı Teşkilatında Maliye Müşavirinin ve Ateşenin disiplin amiri misyon şefi iken yeni düzenlemeyle Maliye Müşaviri için Misyon Şefinden sonra Müsteşar disiplin amiri olarak düzenlenmiştir. Ateşenin disiplin amirliğine de Maliye Müşaviri ilave edilmiştir.

13- Taşra Teşkilatında da değişen mevzuat çerçevesinde kaldırılan birimlerle ve unvanlarla ilgili kodifikasyon yapılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber