Mağdur bir öğretmenden Bakan Hayati Yazıcı'ya açık mektup

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Haber Gönder iletilen aşağıdaki metin, içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Sayın Bakanımız Hayati Yazıcı;

Sayın Bakanım ben Mili Eğitim Bakanlığında çalışan bir öğretmenim. Benim eşim sizin Bakan olduğunuz Gümrük ve Ticaret Bakanlığında memur olarak çalışmaktadır. Bakanlığınız personelinin yer değiştirme sonuçları bugün ve bu saat itibariyle (22.08.2012 saat: 12:00) hala açıklanmadı. Oysa ki Bakanlığınız Yer Değiştirme Yönetmeliğin geçici 7.maddesine göre:

''GEÇİCİ MADDE 7 ? (1) 2012 yılı yer değiştirme işlemleri, bu Yönetmelikle belirlenen düzenleyici sürelere bağlı kalınmaksızın, 15 Ağustos 2012 tarihine kadar sonuçlandırılır.''

Denildiğinden yer değiştirme işlemlerinin 15 Ağustos'a kadar sonuçlandırılması gerekirdi. Ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendi çıkardığı yönetmelik hükmüne dahi uymadı.

Yer Değiştirme sonuçlarının 15 Ağustos ta açıklanmaması çok ciddi bir mağduriyet oluşturmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı Eş Durumu Özrü tayin taleplerini 13-17 Ağustos tarihleri arasında kabul etmiştir. Bu durumda Gümrük ve Ticaret Bakanlığında çalışan ve eşi öğretmen olan personel, tayin sonuçları hala belli olmadığı için (bugünden sonra belli olsa da birşey değişmeyecektir) eş durumu özründen tayin talebinde bulunamamıştır. Milli Eğitim Bakanlığında bir yıl boyunca eş durumu özrü tayini olmayacağından aileler bölünecek ve memurlar eşlerinden ve çocuklarından ayrı kalacaklar.

Benim 3 yaşında bir çocuğum var.Eşimin tayini çıktığında beni ve çocuğunu burada bırakarak yeni görev yerine gidecek ve biz burada yalnız kalmak zorunda kalacağız. Siz bizim yerimizde olsanız ne yapardınız? Kendinizi bizim yerimize koymanızı istiyorum.Benim durumumda olan eşi Bakanlığınızda çalışan benzer durumda birçok Öğretmen var. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yer değiştirme sonuçlarını yönetmelik maddesine rağmen zamanında açıklamaması nedeniyle eşi öğretmen olan personel ailelerinden 1(bir) yıl ayrı kalacaktır. Bunun sorumlusu kim olacaktır?

Lütfen bize yardımcı olun.Tayin sonuçlarının hemen açıklanması istiyoruz. Bu durumda olanlar için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşülerek 22.08.2012 (bugün)tarihinde eşi Gümrük ve Ticaret Bakanlığında çalışan öğretmenler için Eş Durumu Özrü tayin talebinde bulunabilmemiz için bize bir günlük (hatta yarım günlük) bir süre verilmesi sağlanabilir.İlginizi ve desteğinizi bekliyoruz Sayın Bakanım.Lütfen bu sese kulak verin.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber