Norm öğretmen fazlalığı il içi özrünü de vurdu...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 00:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Norm Kadro fazlalığı olan alanlarda özür grubu dahil tüm atamaları durduran bakanlık il emrini de kaldırınca eşlerin birleşmesi hayal oldu.

Norm fazlası uygulaması ile il içi özür yer değiştirmelerine engel yokken bunu da yapmadı.

Örnekle açıklayalım:

İstanbul ilinde Sınıf Öğretmenliği alanında norm fazlalığı olduğundan hiçbir kurum açılmamıştır. Oysa ki İstanbul'da norm fazlalığına rağmen kadrosunda açık bulunan kurumlar vardır. Öğretmen Bağcılar'da çalışıyor ve eşi Sultanbeyli ilçesinde çalışıyorsa bu öğretmen yer değiştirememektedir. Üstelik Sultanbeyli'de boş kadro bulunduğu halde. Bu okul çok tercih edilen bir okul olmuş olsa idi isteğe bağlı yer değiştirmelerde zaten dolacaktı.

Ayrıca Sultanbeyli'de boş olmayan bir okuldan bir öğretmen ayrılacaksa bu öğretmenin yerine de atama yapılabilirdi.

İlde norm fazlası var diye boş kalan kadroları özür grubunda dahi doldurmamak doğru bir yöntem olmamıştır.

MEB bu zor ve öğretmenleri mağdur ettiği süreçte her yöntemi kullanarak mağduriyetleri minimize etmelidir. Bunun için gerekirse yeni derslikler bulmaya (uygun bina kiralama dahil) çalışmalı, becayiş müessesesini işletmeli, il emri için ince hesap yapmalıdır. Bu yıl ücretsiz izne ayrılacak, askere gidecek, doğum iznine gidecek, yöneticiliğe atanacak, bazı görevlerde görevlendirilecek öğretmenleri de hesaplayarak mağduriyetleri azaltmalıdır.

Sorunu yaratanların çözümü bulmak gibi önemli sorumlulukları olması kaçınılmazdır. Siz mağdur ettiyseniz siz çözeceksiniz.

Topu taca atarak yada yan gelip yatarak hiçbir sorun çözülmez?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber