Tayin baskısı mı intihara neden oldu?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 00:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 651 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Tarım Bakanlığı yeniden teşkilatlanmış, Bakanlığın adı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak değiştirilmişti.

KHK'nın geçici maddesi ile de, Bakanlıktaki müsteşar yardımcıları, genel müdürler, genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve il müdürleri müşavir yapılmıştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu ay içerisinde aldığı bir kararla, müşavir olarak çalışan personeli Rehberlik ve Denetim Teşkilatı Başkanlığında görevlendirmişti. Başkanlık da, müşavir olarak çalışan personelin taşraya görevlendirilmesine karar vermişti.

Bu kapsamda, daha önce üst düzey personel olarak çalışmış ama şimdi müşavir olarak çalışan personelden il tercihleri alınmıştı.

İşte bu kişilerden birisi olan Bakanlık Müşaviri M.D., Pazartesi günü intihar ederek yaşamına son verdi. D.'un cenaze töreni Salı günü yapıldı.

Bugüne kadar taşrada görevlendirme yönünde hiçbir bilgilendirme yapılmayan ve buna güvenerek de evinin tadilatını yapan, ailesi de bir süredir Ankara'daki bir misafirhanede yaşayan M.D.'nin, tayin nedeniyle aile içi bir tartışma yaşadığı belirtilmekte ve tayin baskısının müşavirin aile huzurunu ve düzrenini bozmasından dolayı intihar olayının meydana geldiğini iddia edilmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber