Amasya Atatürk İlköğretim Okulu'nun Avrupa Birliği proje başarısı

Amasya merkez Atatürk İlkokulu, uluslararası düzeyde yeni bir başarı elde ederek, "Let's go to school in Europe" isimli proje ile 2012 yılı Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları projesine kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İngilizce öğretmeni Ali Duran, Fransa'nın Amiens şehrinde, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi başkanlığı Ulusal Ajans tarafından düzenlenen "Erken Okul Terki" konulu Comenius İrtibat Seminerine katıldı. Duran'ın, seminerden sonra sunmuş olduğu "Let's go to school in Europe" isimli projesi, Comenius Çok Taraflı Okul Ortaklıkları kapsamında kabul edildi. Proje, toplam 7 ülke 8 ortakla, Atatürk İlkokulu ile İspanya, Danimarka, Fransa (iki ayrı okul ), İrlanda, Romanya ve Yunanistan ile birlikte yürütülecek.

Okul müdürü Ali Osman Kurt, projede emeği geçenlere teşekkür ederek,

"Projemizin öncelikle Amasya'ya ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Projemiz 2012 yılında ilimizden kabul edilen tek proje olması sebebiyle çok önemli bir konumda. Şüphesiz bu projenin ilimize ve ülkemize katacağı değer, maddi ve manevi bağlamda çok büyük olacak. Her şeyden önce turizm açısından başlı başına yapacağı katkı sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan çok önemli" dedi.

Muhabir: Cihan Okur

Yayıncı: Orhan Topal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber