Önlisans ve Lise KPSS Adayları, AÖF Lisans (4 yıllık) Bütünlemelerine rahatlıkla girebilirler

Açıköğretim Fakültesi Lisans Bütünleme Sınavları 08-09 Eylül 2012 (yarın) yapılacak. Bütünleme sınavlarına girecek öğrenciler arasında 2012 KPSS Önlisans ve Lise sınavına başvurmuş adaylarımız da bulunmaktadır. Ancak, bu adaylar duydukları yanlış bilgilerle yarınki AÖF sınavlarına girmekte tereddüte düşmüşlerdir. Memurlar.net olarak yazımızı okumanızı ve gönül rahatlığıyla yarınki sınavlara girmenizi öneriyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Eylül 2012 21:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önlisans ve Lise KPSS Adayları, AÖF Lisans (4 yıllık) Bütünlemelerine rahatlıkla girebilirler

KPSS önlisans ve ortaöğretime başvuran adaylar bu haftasonu yapılacak olan AÖF Lisans bütünleme sınavlarına girmekte tereddüt ediyorlar. Bu tereddütün sebeplerini ise sıralayalım;

1- Bütünleme sınavlarını geçerek lisans (4 yıllık) mezunu olmaları durumunda KPSS önlisans ve lise sınavlarına girme haklarının yanmasından korkmaları.

2- Sınava girsek bile puanımız geçerli olur mu korkusu.

3- Puanımız geçerli olsa da kurumların alt öğrenimden sınava girdiğimiz için kurumların lisans diploması ile atama yapmayacağı korkusu (bu korkunun yaşanmasında ÖSYM santral görevlilerinin katkısı inkar edilemez! )

Bu tereddütün gereksizliğini açıklamak içim öncelikle kılavuzlara KPSS Başvuru Kılavuzlarındaki hükümleri inceleyelim:

2012 KPSS Lisans Başvuru Kılavuzu

Kılavuzun ?Başvuru Koşulları? başlıklı 2.1 maddesindeki hüküm aşağıdaki gibidir

?DİKKAT: 2012-KPSS Lisans'a son başvuru tarihi olan 18 Nisan 2012 tarihi itibarıyla lisans diploması almaya hak kazanmış adaylar önlisans veya ortaöğretim düzeyinde yapılacak sınava başvuramazlar.?

2012 Önlisans-Ortaöğretim Başvuru Kılavuzu

Kılavuzun ?Başvuru Koşulları? başlıklı 2.1 maddesindeki hüküm aşağıdaki gibidir

?9-18 Nisan 2012 tarihlerinde 2012 Lisans başvuruları alınmış olduğundan, 18 Nisan 2012 tarihi itibariyle bir lisans diploması almaya hak kazanan adaylar 2012 KPSS Önlisans-Ortaöğretime başvuramazlar.?

Hükümlerin Yorumu: Bir lisans mezunu adayın diplomasında 18 Nisan 2012 veya öncesi bir tarih yer alıyor ise bu aday lisans düzeyinde sınava girmelidir. 18 Nisan tarihinden sonra lisans diploması alan adaylar ise durumlarına göre önlisans veya lise düzeyinden KPSS'ye başvurabilirler.

Yani 18 Nisan tarihinden sonra lisans mezunu olan aşağıda sıraladığımız adaylar 2012 KPSS'ye girebilirler, puanları ile tercih yapabilirler ve kurumlar tarafından atamalarında sorun çıkmaz.

a- Dönem sonu finalleri sonucunda lisans mezunu olan adaylar (AÖF dahil)

b- Yaz okuluna kalarak lisans mezunu olan adaylar

c- Bütünlemeye kalarak lisans mezunu olan adaylar (AÖF dahil)

Memurlar.net önerisi: Arkadaşlar bu haftasonu sınava girme konusunda herhangi bir tereddütünüz olmasın. Gönül rahatlığıyla sınavlarınıza girin ve mezun olun. Herhangi bir hukuki engel yoktur. Bu haberimizin aksini iddia edenlere ise itibar etmeyin.

Hepinize başarılar diliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber