Cami ve Kur'an kurslarında çalıştırılacak işçiler kurayla belirlendi

Bitlis'te camilerde ve Kur'an kurslarında çalıştırılacak 56 kişi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan kura çekimi ile belirlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 17:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen kura çekimine, müracaat eden 192 kişi katıldı. İŞKUR İl Müdürü Alaattin Aslan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kurada ismi çıkacak 56 kişinin 3 ay süreyle çalışacağını, ancak ödenek olması halinde bu sürenin 6 ay daha uzatılabileceğini kaydetti.

Aslan, "Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, daha önce diğer kurumlarımızda toplamda 2 bin kişi istihdam ettik. İl müftülüğümüzün talepleri doğrultusunda camilerde ve Kur'an kurslarımızda çalışmak üzere 56 kişiyi iş sahibi yapacağız. Normalde İŞKUR'a kayıtlı olup da çalışan kişilerin, bir daha çalışmak için 24 ay beklemesi gerekirdi. Ancak bu süre 3 aya düşürüldü. Bugün kurasını çekeceğimiz 56 kişi 3 ay boyunca çalışacak. Müftülük çalışanlardan memnun kalırsa ve bize de ödenek gönderilirse toplamda 9 ay boyunca çalışmış olacaklar. Kurasını çekeceğimiz 56 kişi haricinde 25 tane de yedek kura çekeceğiz. Asillerin gelmemesi halinde yedek kuraları çekilen kişiler çalışacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber