MEB'den 'acil' kodlu yeni alan değişikliği yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN DİKKATİNE!

Sınıf Öğretmenlerinden Yan alanı ?Türk Dili? olanlar ?Türkçe?, Yan alanı ?Matematik? olanlar ?İlköğretim Matematik? alanına alan değişikliği isteklerinin kabul edilerek onaylanması gerekmektedir. Bu konudaki Talim ve Terbiye Kurulunun 26/09/2012 tarihli ve 5357 sayılı yazılarının bir örneği ekte gönderilmiştir.

Bilgilerinize

Talim ve Terbiye Kurulu'nun Yazısı:


Alan Değişikliği İle İlgili Bakanlığın İllere Geçtiği 2. Duyuru

Bilindiği üzere il içi alan değişikliği başvuru ve onay işlemleri devam etmektedir. Ancak; alınan duyumlara göre bazı alanlarda mezuniyeti uygun olmadığı halde (örnek Felsefe öğretmenliğinden Rehber öğretmenliğine, Sınıf Öğretmenliğinden Mezuniyeti Fizik, Kimya veya Biyoloji olup kendi alanlarını seçmeden doğrudan Fen ve Teknoloji öğretmenliğine) alan değişikliği başvurularının kabul edilip onaylandığı duyumları alınmaktadır. Bu tür başvuruların onaylanmaması gerekmektedir. Aksi takdirde tüm hukuki ve idari sorumluluk onaylayanlara ait olacaktır.


Alan Değişikliği Başvurularının Uzatılması 3. Duyuru

21-26 Eylül 2012 tarihleri arasında alınan öğretmenlerin alan değişikliği başvurularında, sınıf öğretmenlerinden diplomalarında yan alanları ?Türk Dili? ve ?Matematik? yazılı olanların hangi alana geçebilecekleri hususunda Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığından alınan 26/09/2012 tarihli ve 5357 sayılı yazıda;

Sınıf öğretmenlerinden diplomalarında;

1- Yan alanı ?Türk Dili? yazılı olanların ?Türkçe?,

2- Yan alanı ?Matematik? yazılı olanların ?İlköğretim Matematik?

alanına alan değişikliği yapılabileceğinin belirtilmesi üzerine 26 Eylül 2012 tarihinde sona eren alan değişikliği başvuruları, bu durumdaki öğretmenlerin başvurularını yenileyebilmeleri bakımından 27 Eylül 2012 saat 17.00'a kadar uzatılmıştır.

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber