Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Fransız fuar heyetini ağırladı

Tarım sektörü ve gıda sanayi teknolojileri sektöründe işbirliğini artırmak amacıyla Türkiye'de bulunan Paris fuarlarının organizatörleri, Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB) Başkanı Dr. Salih Çalı'yı ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Paris'teki tarım, tarım teknolojileri ve gıda teknolojileri fuarlarının organizatörlerini ağırlayan UYMSİB Başkanı Salih Çalı, Paris'in her yıl 440'tan fazla fuara ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Konuklarına, Uludağ İhracatçı Birlikleri'ne bağlı Otomotiv, Tekstil, Hazır Giyim Konfeksiyon, Meyve Sebze Mamulleri ve Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri'ni tanıttıklarını söyleyen Çalı, "Bizi, Fransa'da düzenledikleri önemli fuarlara davet ettiler. Biz de buradaki fuarlar ile yapılabilecek işbirlikleri hakkında bilgi verdik. Görüşme, gayet olumlu bir şekilde son buldu." dedi.

UYMSİB Başkanı Salih Çalı'nın diğer konukları ise Hindistan incir üreticileri oldu. Türkiye'deki incir üretim ve ihracat durumunu incelemek için Türkiye'de bulunan heyet, Hindistan'daki incir üretimi hakkında bilgi verdi.

Hintli üretici Doktor Vikas Khaire de yaptığı sunumda Hindistan'ın ikliminden bahseden ve Hindistan'da incir üretimi, üretim miktarları, incir çeşitleri, incir zararlıları ile devam eden Doktor Khaire, incirin Şubat-Mayıs ayları arasında üretildiğini de belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber