İŞ - KUR tarafından işe alınan şahıs 1 gün sonra işten çıkarıldı

Sivas'ın Gemerek ilçesinde İŞ-KUR tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü'nde çalıştırılmak üzere işe alınan Ali Yıldız, bir gün sonra ?Sen çiftçisin' denilip işten çıkartıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçede, kura ile işe başlayan Ali Yıldız, ertesi gün çalan telefon ile adeta yıkıldı. Şaşkınlığını gizleyemeyen Yıldız başından geçenleri şöyle anlattı; ?Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü'ne İŞ-KUR tarafından 30 personel alındı. Kura çekilmek suretiyle işe alınanlar belirlendi. Kurada bende çıktım ve işe başladım. Fakat ertesi gün çalan telefonda İŞ-KUR Sivas yetkilisi ?Sen tarım sigortalısısın, çalışamazsın' diyerek işime son verdiler. Benim toplasan 2 tane babadan, dededen kalan tarlam var. Birkaç parçada hanımımın adına yine baban, dededen kalan tarlamız var. Bu tarlalarla evimi ben nasıl geçindireyim, ne traktörüm ne de tarım aletim var. Tarlalar kurak alanlarda, BAĞKUR'um var ama borçtan dolayı faydalanamıyorum. BAĞKUR kaydım sonlandırılmadan İŞ-KUR tarafından verilen hiçbir işe giremeyeceğim söylendi. BAĞKUR kaydımı sonlandırmak istedim fakat İlçe Tarım Müdürlüğü'nden muvaffakiyet belgesi almam istendi. Belgeyi aldım aylık gelirim 534 TL gözüküyor. Fakat yine BAĞKUR kaydım silinmedi. Sebep olarak da aylık gelirimin 500 TL'nin üzerinde olduğu belirtildi.?

Yetkililere seslenen Yıldız, ?Benim aylık gelirim 534 TL gözüküyor. Ben bu parayla BAĞKUR primimi yatırayım, 5 nüfusu mu geçindireyim, 3 çocuğumu mu okutayım? Ben ne yapayım?? diye tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber