Bursalı çocuklar İngilizce ve halk oyunları kursuna akın etti

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi'nde hizmet veren Çocuk Merkezi, 4 yılda 3 bin 200 çocuğun yaşamına renk kattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi, 2012 ? 2013 eğitim ve öğretim yılının ilk dönemine de hızlı başladı. İngilizce, çocuk gelişimi, halk oyunları dersleri, okuma etkinlikleri ve gezilerden oluşan programlar, çocukların ufkunu açmaya devam ediyor. Kısa süre sonra bilişim teknolojileri, karate ve resim derslerinin de verileceği merkezde Orkestra Şube Müdürlüğü'nün katkılarıyla bu yıl ilk kez programa alınan halk oyunları eğitimleri de büyük ilgi gördü. Öğrencilerin yanı sıra aileleri için de çeşitli konularda seminerler düzenlenen Çocuk Merkezi'nde, aileler ?Çocuk Gelişimi', ?Ergenlik Dönemi', ?Anne ve Baba Tutumları', ?Sağlıklı Beslenme ve Hijyen' konularında programlara katıldı.

Uludağ Üniversitesi ile yaklaşık 2 yıldır süren işbirliği ile ?Eğitim Fakültelerinin Topluma Hizmet Uygulamaları' dersi kapsamında farklı bölümlerden öğrenciler de eğitimleri çerçevesinde Çocuk Merkezi'nde gönüllü olarak çalışmaya devam ediyor. Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile 2 yıldır süren ve bu yıl da devam eden işbirliği çerçevesinde kadınlara yönelik gerçekleştirilen ?I. Kademe Okuma Yazma Kursu'nun ilk ders zili de 13 Kasım'da çalacak, 16 Kasım'da ise AÇEV'in ?Okumak Eğlencelidir? projesi kapsamında 7 yaş grubuna yönelik okuma saatleri gerçekleştirilecek.

Çocuk Merkezi, ücretsiz hizmetleriyle Hamitler Mahallesi'nde yaklaşık 3 bin 200 çocuğa umut oldu. Çocukların kendilerini seven ve önemseyen, sorunlara akılcı çözüm yolları üretebilen, sorumluluklarının bilincinde olan, özgüven ve bağımsızlık duyguları gelişmiş bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla çalışmalar yapılan merkezde, çocuğa yönelik tüm çalışmalarda ailelerin de bilinçlendirildiği faaliyetler devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber