Bakan Çelik AK Parti TBMM grup toplantısının basına kapalı bölümünde, YÖK Yasasının yıl sonuna kadar mutlaka değişeceğini söyledi

Haber Giriş : 04 Kasım 2003 23:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Çelik AK Parti TBMM grup toplantısının basına kapalı bölümünde, YÖK Yasasının yıl sonuna kadar mutlaka değişeceğini söyledi

Yasal düzenlemenin bu yıl sonuna kadar mutlaka tamamlanmasında kararlı olduklarını kaydeden Hüseyin Çelik, bu konuda milletvekillerinin sabırlı olmasını istedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Yükseköğretim Yasası'nın bu yılın sonuna kadar mutlaka değiştirileceğini belirterek, "YÖK ile diyalog içinde olmak istiyoruz" dedi.

Çelik, AK Parti TBMM grup toplantısının basına kapalı bölümünde milletvekillerine bakanlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Alınan bilgiye göre, Yükseköğretim Yasası üzerinde Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) ile birlikte çalışmalarını sürdürdüklerini hatırlatan Çelik, bu çalışmanın 15 Aralık'a kadar bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Yasal düzenlemenin bu yıl sonuna kadar mutlaka tamamlanmasında kararlı olduklarını kaydeden Çelik, bu konuda milletvekillerinin sabırlı olmasını istedi.

Konunun kasıtlı olarak 'imam hatip tartışmasına' dönüştürüldüğünü ifade eden Çelik, ÖSS kılavuzuna "yasal değişikliklerin yapılması halinde dikkate alınacağı" ibaresinin konulacağını bildirdi.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber