Göz kapağındaki kızarıklık ve kaşıntı 'kirpik altı ilhabı' habercisi olabilir

Uzmanlar, gözlerinizde yanma, batma, kızarma veya göz kapağında kaşıntı, kalınlaşma görünen kişileri göz doktoruna başvurmaları konusunda uyarıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2012 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyagöz Samsun Hastahanesi doktorlarından Dr. Sefa Kaçar, göz kapağında normalde bulunan bakterilerin aşırı çoğalmasıyla oluşan kirpik dibi iltihabının ciddiye alınmadığı takdirde ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi. Göz kapağının iltihabi bir hastalığı olan kirpik dibi iltihabının hemen her yaşta, her cinsiyette yaygın bir şekilde görülebildiğini hatırlatan Kaçar, özellikle göz kapağının dış kenarı ve kirpik diplerinin etkilendiğini hastalığın, göz kapağında normalde bulunan bazı bakterilerin aşırı miktarda çoğalmasıyla ortaya çıktığını belirtti. Özellikle yağlı ciltlere sahip kişilerde göz çevresi hastalıklarının daha sık görüldüğünü kaydeden Dr. Sefa Kaçar, "Göz kapağındaki bakterilerin artıkları, toksinleri iltihabi belirtilere neden olur. Cildin yağlı olması ve gözkapağındaki yağ bezlerinin anormal olması, bakterilerin çoğalmasını kolaylaştırır. Çeşitli virüsler, allerjik etkenler, ilaçlar, sigara dumanı, kimyasal maddeler de kirpik dibi iltihabına yol açabilir." dedi.

Kirpik dibi iltihabı olan hastalarda kuru göz, kirpik batması gibi şikayetlerin sıklıkla görüldüğünü ifade eden Dr. Kaçar, hastalığın belirtileri hakkında şu bilgileri verdi: "Hastalık, her iki gözde batma, yanma hissi, kızarıklık, sulanma, kaşıntı, çapaklanma gibi yakınmalara neden olabilir. Gözkapaklarında kızarma, şişlik, kirpiklerde düzensizlik, yapışıklık ve dökülme meydana gelebilir. Bu şikâyetleri olan kişiler, göz muayenesinden geçmeliler, çünkü tanı için muayene esastır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber