Yasa dışı dinlemeler TBMM gündeminde

TBMM Genel Kurulu'nda, yasa dışı dinlemelerle ilgili araştırma komisyonu kurulması kabul edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 19:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Yasa dışı dinlemeler TBMM gündeminde

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yasa dışı dinlemeden şikayet edenlerin bir üst mahkemeye başvurmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, yasa dışı dinlemelerle ilgili Meclis Araştırma önergeleri üzerinde Hükümet adına konuşan Yıldırım, ''Yasa dışı dinlemelerin önlenmesinin Meclis gündemine gelmesinin önemli ve takdire şayan olduğunu'' kaydetti.

Yasa dışı dinlemelerle mücadele konusunda kurulacak Araştırma Komisyonu'nun önemli bilgilere erişeceğine işaret eden Yıldırım, bunun alınması gereken tedbirler için önemli referans oluşturacağını kaydetti.

Konuyla ilgili düzenlemeler yaparken ''dinlemek istisna, haberleşme esastır'' ilkesinin esas alındığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: ''Suçla mücadele ve suçla ilgili başkaca elde imkan yoksa, delil bulmak gerekiyorsa, terörle mücadelede bir çalışmamız varsa, burada dinleme, izleme, sinyal takip etme en önce akla gelen konu olmamalı. Haberleşme özgürlüğü, kişilerin özel hayatı Anayasal teminat altındadır. Buna aykırı hareket edenler, mevzuat kapsamında gerekli cezayı görmelidir, görecektir.

Bu konuda kanunlarımız açıktır. Uygulamada yaşadığımız sorunlar olduğu bir gerçektir. Dinlemeden şikayet edenlerin, bir üst mahkemeye de başvurmadığı bir gerçektir. Haberi olduktan sonra da şikayetçi olamıyor. Burası enteresan. Bu da anlaşılabilir bir şey. Çünkü sonuç almak uzun süre alıyor. Tekrar davacı olduğunda bu konular tekrar aleni haline geliyor ve tekrar mağduriyet yaşanıyor. Araştırma Komisyonu'nun yapacağı çalışmalar bundan sonraki düzenlemeler için fırsat olacaktır.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber