Okulların, 4+4+4'e göre dönüşümünde örnek uygulama

Okulların 4+4+4’e göre dönüşmesinde bir çok il ve ilçede sorunlar yaşandı. Bazı ilçelerde öğretmenler mağdur oldu bazılarında öğrenciler. Bazı illerde ise yöneticiler.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 08:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Okulların, 4+4+4'e göre dönüşümünde örnek uygulama

Bu İlçede Dönüşüm Sorunu Yok

İstanbul Beylikdüzü ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü aklın yolunu seçerek konuyu sorunsuz çözüyor. Geçen yıl 6 okulu dönüştüren Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri mağdur etmemek için öğrencisi gönderilen okula öğretmenini de göndermiş. Yani A okulu ilkokul yapılmışsa B okulundaki öğrenciler A ilkokuluna gönderilmişse öğretmeniyle beraber gönderilmiş.

Şimdi de tüm okulları dönüştürüp 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında okulları İlkokul yada Ortaokul diye ayırmaya (aynı binada iki okul bırakmamaya) çalışırken gerekli hazırlıkları yaptı. Sendika temsilcileri ve okul müdürlerinin de görüşleri alınarak yapılan planlamaya göre gelecek yıl ilçede ikili eğitim yapan okul kalmayacak. Sadece bölge itibariyle zorunlu olan bir bölgede tek okul dönüşüme tabii olmayacak. Fakat bu bölge için de boş arsa bulunmuş ve okul teklifinde bulunulmuş.

Süreci beğenip beğenmemek bir yana süreci öğretmen, veli ve öğrenci mağduriyeti yaratmadan yönetmek başka bir yana olmalıdır. Süreçten tabii ki etkilenenler yada bu süreci beğenmeyenler çıkacaktır fakat bunları aşmak yada minimize etmek önemlidir.

Gelen şikayetleri de bizzat dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet HACIOĞLU velileri de ikna edebilmektedir.

Gaziosmanpaşa gerçekten sorunların büyük olduğu, öğretmen açığının dahi binleri aştığı bir dönemde müdürlük yapan ve orada sosyal projelerle gündeme gelen GOP Milli Eğitim'den örnek çalışma sayın HACIOĞLU şimdi de Beylikdüzü gibi özellikle fiziki sorunları minimum olan ilçede sağlıklı planlamalara ve eleştiri alsa da binlerce öğrencinin katılacağı sportif faaliyetlere imza atmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber