ÖMSS ile yerleşen adayların izleyeceği yol

ÖMSS ve Kura sonucuna göre yerleştirilen engelli memur adaylarının ve kurumların dikkatine.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Mart 2013 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ÖMSS ile yerleşen adayların izleyeceği yol

28 Şubat-11 Mart 2013 tarihleri arasında ÖMSS sonucuna göre ve Kura usulü ile memur kadrolarına atanmak üzere tercih yapan adayların yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Adaylar, ÖSYM Başkanlığının https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile yerleştirme sonuçlarını öğrenebileceklerdir.

Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara veya yerleştirildikleri kurumlara ayrıca postayla herhangi bir bildirim yapılmayacaktır.

ÖMSS veya kura sonucuna göre bir kadroya yerleştirilen adaylar, yerleştirme ilanının yapıldığı 14.03.2013 tarihini takip eden 15 günlük süre içerisinde atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma müracaat edeceklerdir.

Adayların yerleştirildikleri kurumlar da adayların yerleştirilmesine ilişkin bilgileri yukarıda belirtilen internet adresinden temin edeceklerdir.


*ÖMSS sonuç robotu yayında


ÖMSS veya kura sonucuna göre engelli memur alım talebinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarına, adayların yerleştirilmesi halinde, bu kurum ve kuruluşlarda "Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik"in 17 nci maddesine göre atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden incelemek amacıyla bir komisyon oluşturulacaktır.

Adaylar yerleştirme ilanını takip eden 15 günlük süre içinde yerleştirildikleri kamu kurum ve kuruluşuna, atanmak üzere aşağıda belirtilen belgeler ile birlikte başvuracaktır;

1) Kadronun gerektirdiği eğitim düzeyine ilişkin diploma aslı veya noter onaylı bir sureti veya geçici mezuniyet belgelerinden herhangi birisi ya da eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya noter onaylı bir sureti,

2) Kadro için özel şart olarak istenilen belge, sertifika, bonservis ve benzerinden herhangi birisi,

3) “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre alınmış veya bu Yönetmelikçe geçerliliği kabul edilen sağlık kurulu raporu,

4) Atama yapacak kurum veya kuruluşların tabi olduğu personel atama yönetmeliklerine göre adaylarda aranan diğer şartlara ilişkin belgeler.

Sözkonusu komisyon, adaylarca ibraz edilen belgelerin, yerleştirildikleri kadroya atanabilmek için aranan koşullara uygunluğunu inceleyecektir. Yapılan inceleme sonucunda; şartları taşıyan adayların yerleştirildikleri kadrolara atanmaları komisyonca teklif edilecektir.

Ataması teklif edilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan kadroya ilgili kurum tarafından doğrudan atanacaktır.

Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

Konuyla ilgili olarak daha kapsamlı bilgi edinmek isteyen kurumlar ile adaylar, Başkanlığımızın internet sitesinde (www.dpb.gov.tr) yer alan “Engelli Memur Adayı ÖMSS/Kura Rehberi” ile “Kurumlar İçin Engelli Memur İstihdam Rehberi” nden yararlanabilirler.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber