Kemal Alemdaroğlu'nun, 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' ve ilgili mevzuat gereğince 4 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Haber Giriş : 05 Aralık 2003 07:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kemal Alemdaroğlu'nun, 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' ve ilgili mevzuat gereğince 4 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İntihal (bilim hırsızlığı) yaptığı için 2 ay süreyle meslekten uzaklaştırılan İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Kemal Alemdaroğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi eski öğretim üyelerinden Prof. Dr. Celal Erçıkan, Alemdaroğlu'nun, 4 yıldan 6 yıla kadar hapis ve 50 milyar liradan 150 milyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu'nun, Alemdaroğlu'nu aynı gerekçeyle 2 ay meslekten men ettiğini hatırlatan Erçıkan, Alemdaroğlu'na, 'Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' ve ilgili mevzuatın uygulanmasını talep etti.

'Sezer'den ümidimi kestim'

Prof. Dr. Celal Erçıkan, Alemdaroğlu'nun bilim hırsızlığı ile ilgili belgeleri, İstaünbul Üniversitesi rektörlük seçimleri sonrası, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de ilettiğini aktardı.

Sezer'in, buna rağmen Alemdaroğlu'nu rektörlüğe tekrar atadığına dikkat çeken Erçıkan, "Cumhurbaşkanı'mızın, bilim hırsızlıkla suçlanan Alemdaroğlu'nu tekrar aynı göreve atamayacağı kanaatindeydim. Sayın Sezer'in, tarihi sorumluluğunu yerine getirmediğini düşünüyorum. Bu nedenle, Alemdaroğlu konusunda Sezer'den de ümidimi kestim" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber