Tarım Bakanlığı unvan değişikliği sınavı uygulama duyurusu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı Duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Nisan 2013 20:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Unvan Değişikliği Sınavı

SINAV ÜCRETİ

Aday; 45 (kırkbeş) TL KDV dahil sınav ücretini yurdun herhangi bir yerinden 24 Nisan 2013 - 03 Mayıs 2013 tarihlerinde; Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Başkent Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi veya Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubesinden herhangi birisine "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile yatıracaktır.

SINAV BAŞVURUSU

Aday sınav ücretini ilgili bankalardan birine yatırdıktan sonra 24 Nisan 2013 - 03 Mayıs 2013 tarihlerinde www.meb.gov.tr adresinden elektronik başvurusunu yapacaktır.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

-I- Unvan Değişikliği Sınavı 12 Mayıs 2013, Pazar günü, Saat: 10.00'da yapılacaktır.

SINAV UYGULAMASI

-I- Unvan Değişikliği Sınavı 50 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

-I- Unvan Değişikliği Sınavı 70 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

-I- Adaylar, personel kimlik kartı, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile sınava gireceklerdir.

-I- Personel kimlik kartı ile özel kimlik belgesi yanında bulunmayan adaylar ve yanlarında cep telefonu bulunan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

i- Adaylar, "Sınav Giriş Belgesi" ni, 06 Mayıs 2013 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden aldıktan sonra bağlı bulundukları kuruma onaylatacaklardır.

*t Sınav soru ve cevap anahtarları 13 Mayıs 2013 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve www.tarim.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

-I- Adayların sınav sonuç bilgileri 05 Haziran 2013 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı teslim edilecek aynı gün http://www.meb.gov.tr ve www.tarim.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

-I- Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

ÖZÜRLÜ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

-I- Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birinin bir nüshasını bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek ve aday elektronik başvuru ekranından "özür durumu" ve "almak istediği hizmet" ile ilgili uygun olan kutucuğu işaretleyecektir.

Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAV KONULARI

GTHB Unvan Değişikliği sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 60 soru dağılımları aşağıdaki gibidir.

SIRA NU SORU DAĞILIMI SORU SAYISI
1 GÖREV ALANLARI (ALAN BİLGİSİ) 30
2 BAKANLIĞIN KURULUŞ VE GÖREVLERİNE İLİŞKİN KONULAR (ORTAK KONULAR) 20

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Değerlendirme grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir.

Tablo -1

Tabloyu görmek için tıklayınız.

DEĞERLENDİRME

-I- Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

-I- Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

-I- Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

-I- Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

-I- Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/soruların çıkması durumunda hatalı bulunan soru/sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun tespit edilmesi hâlinde, hata bulunan sınav grubunun sınavı iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.

-I- Adayların; sınav puanının eşit olması hâlinde, GTHB Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, başarı sıralaması GTHB tarafından yapılacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar MEB İletişim Merkezi Alo "147" numaralı

telefonundan yararlanabilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar; sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve www.tarim.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde GTHB'ye yapabileceklerdir

-I- Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde GTHB yapılacaktır. Bu itirazlar 10 (on) gün içerisinde incelenip sonuçlandırarak adaylara

bildirecektir.

-I- Adaylar, itiraz başvurularını yurdun herhangi bir yerinden YEĞİTEK Destek Hizmetleri Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Başkent/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası

10

Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 10 (OnTL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

-I- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

-I- Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari bir sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Millî Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumlarını öğrenebileceklerdir.

Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber